Liga 1

EXCLUSIV Ce riscă Dinamo dacă se adeverește presupusa fraudă din procesul de insolvență

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 09 February 2017

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat astăzi percheziții la anumite societăți de avocatură și insolvență care sunt bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 lei în urma procedurii de insolvență a lui Dinamo București.

UPDATE ora 20:30

Cătălin Ciubotă, fost avocat LPF, a comentat și el informația.

Sunt convins că acesta va fi un proces de durată. Dinamo poate fi parte civilă sau parte vătămată, dacă există doar o faptă a persoanelor fizice implicate.

Din câte am înţeles e vorba de o infracţiune contra patrimoniului. Se poate ajunge şi la o situaţie de răspundere penală. Dacă se ajunge la tragerea la răspundere penală a clubului, situaţia e mai delicată, ca să fiu elegant. Se poate ajunge la situaţii mai grave decât intrarea din nou în insolvenţă a clubului", a spus juristul la Digi.

____________

Știre inițială: 

Dacă pista urmărită de polițiști se confirmă, atunci clubul dinamovist își riscă existența. Cel puțin așa susțin juriștii contactați de GSP.ro pentru a comenta știrea zilei: 


"În eventualitatea unei astfel de infracțiuni, Dinamo riscă întoarcerea în starea de insolvență. Se poate ajunge chiar și la faliment. Se poate cere desființarea hotărârilor prin care a fost aprobat planul de reorganizare, ieșirea clubului din insolvență, etc. 

De asemenea, clubul va fi obligat la plata prejudiciului în solidar cu casa de insolvență și casa de avocatură implicate". 

Clubul Dinamo a emis astăzi un comunicat de presă în care a adus precizări ce vizează acuzațiile privind o presupusă ieșire frauduloasă a echipei din insolvență. DETALII AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.