Campionate

VIDEO și FOTO Philippe Coutinho a oferit faza săptămânii în Premier League! Brazilianul a găsit o metodă ingenioasă la o lovitură liberă

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Tibi Demeter  —  duminică, 12 februarie 2017

Philippe Coutinho a atras toate privirile în prima repriză a meciului dintre Liverpool şi Tottenham, disputat sâmbătă şi câştigat de "cormorani" cu 2-0.

Mijlocaşul ofensiv al echipei pregătite de Jurgen Klopp este cunoscut pentru tehnica pe care o posedă şi modul în care reuşeste să găsească soluţii în jocul ofensiv al echipei, dar sâmbătă a ales o metodă ingenioasă în faza defensivă.

Coutinho s-a aşezat în spatele zidului creat de colegii săi la o lovitură liberă pe care se pregătea să o execute Christian Eriksen, astfel încât să nu îi permită danezului să şuteze pe sub zid.

Jucătorul de 24 de ani s-a aşezat cu un genunchi pe gazon şi a întins celălalt picior pentru a putea să acopere orice încercare de execuţie a lui Eriksen. De altfel, nordicul a fost derutat de ideea brazilianului şi a şutat mult peste poartă.

Fanii din Premier League au fost uimiţi de ideea lui Coutinho, iar cei mai mulţi dintre ei au recunoscut că nu au mai văzut o astfel de abordare la o lovitură liberă.

Ideea lui Coutinho a fost folosită şi de Marcelo. Fundaşul lui Real Madrid a procedat la fel într-un meci amical cu Argentina din noiembrie, când s-a aşezat în spatele zidului pentru a putea să opreasă o eventuală execuţie a lui Lionel Messi pe sub zid.

Ideea a apărut în Brazilia încă din 2014, dar atunci fundaşul lui Ponte Preta s-a întins pe gazon pentru a-l face pe Lucio Flavio de la Parana să tragă peste zid.

Mijlocaşul de la Parana nu a fost încurcat prea tare de jucătorul aflat în spatele zidului şi a marcat din lovitura liberă cu un şut bine plasat peste zid.

sursa: independent.co.uk

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.