Tenis

Simona Halep vorbește despre accidentarea ei și își asigură fanii: ”Voi juca la Cupa Fed!”

Simona Halep a pozat alături de simbolul campaniei "Fii inima lor pe viață!" // FOTO Raed Krishan

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Thursday 16th of February 2017 12:00

Simona Halep spune că accidentarea la genunchi e prima serioasă pe care a avut-o în ultimii ani, adăugând însă că nu o va reține să evolueze contra Marii Britanii.

De când a revenit de la Sankt Petersburg, unde nu a putut duce până la capăt decât un meci, Simona Halep a intrat într-o altă rutină. Aparte de cea competițională. Este rutina medicală la care o obligă accidentarea la genunchiul stâng.

Apărută anul trecut, în timpul Turneului Campioanelor de la Singapore, s-a manifestat din nou la Australian Open și continuă s-o deranjeze pe jucătoarea română.

"Este o perioadă grea pentru mine, e prima dată când am o accidentare adevărată. În trecut am mai avut, dar minore", a explicat ea. "Acum este o accidentare mai mare, dar nu gravă, pentru că nu sunt aproape de operație".

Fizioterapie și exerciții

Halep a adăugat că este vorba despre o inflamație, care are nevoie de timp pentru recuperare. "Nimeni nu poate să-mi spună când voi fi aptă sută la sută, eu fac însă tot ce pot pentru a-mi accelera recuperarea. Aceasta constă în pauză și tratament, mai exact fizioterapie și exerciții zilnice pentru întărirea mușchilor de lângă genunchi. Acum mă gândesc să prelungesc pauza până mă voi face bine, însă nu știu ce va fi".

Simona are programată revenirea la primul turneul Premier Mandatory al anului, Indian Wells, la începutul lunii martie. "Mai e destul timp, dar vom vedea cum evoluează lucrurile".

Indiferent de ce se va întâmpla, ea este decisă să fie pe teren la întâlnirea de Cupa Fed din aprilie, barajul pentru Grupa Mondială II contra Marii Britanii. "Cu siguranță voi juca, și dacă nu îmi trece genunchiul. Îmi doresc foarte mult să fac parte din echipa României", a încheiat Simona.

Inimă pentru copii

Ieri, Simona Halep a participat la un eveniment de promovare a campaniei «Fii inima lor pe viață!» a asociației Salvați Copiii România, care susține copiii născuți prematur și căreia i s-a alăturat de 3 ani.

"Mi-am dorit foarte mult să fac parte din această campanie pentru că iubesc foarte mult copiii. Vreau să-i ajutăm pe toți cei care au greutăți la naștere pentru a avea apoi o viață sănătoasă", a spus numărul 4 WTA.

"Sper ca fanii mei să se alăture campaniei și să dăm toți un "love" pe Facebook pentru a strânge cât mai mult fonduri pentru această cauză". 43 de maternități au fost dotate anul trecut cu incubatoare și alte echipamente medicale ca urmare a campaniei.

"A fost foarte greu să stau în tribună cu Belgia, așa e când ești spectator. Le felicit pe fete chiar dacă nu au câștigat, au dat tot ce au putut"
"Va fi dificil cu Marea Britanie, dar e bine că vom juca acasă și vom avea sprijin din partea unui public numeros"
"Eu aș prefera ca întâlnirea să fie în București. Este bine aici, suntem acasă și e mult mai comod pentru noi"
Simona Halep

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.