Europa League

VIDEO+FOTO Astra salvează o remiză în ultimul minut cu Genk după un meci spectaculos, cu 4 goluri! Returul este peste o săptămână

+37 Foto
Foto: Alex Nicodim (Gazeta Sporturilor)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 16 februarie 2017

Astra a terminat la egalitate cu Genk, scor 2-2, în prima manșă a șaisprezecimilor de finală din Europa League, pe stadionul Marin Anastasovici. Belgienii au condus în două rânduri. Returul va avea loc peste o săptămână în Belgia.

Campioana României a început în forță meciul și după doar 4 minute și-a creat prima mare ocazie de gol, însă portarul Ryan a ieșit foarte bine la 16 metri și a îndepărtat pericolul.

În minutul 25 Genk a deschis scorul prin Castagne, care a profitat de faptul că Săpunaru s-a repezit și a tratat superficial o fază la 20 de metri de poartă, iar Silviu Lung Jr. a ieșit târziu la blocaj.

Cu două minute înainte de finalul primei reprize Astra a egalat cu un șut de generic al lui Budescu din interiorul careului, după o pasă genială a lui Teixeira.

Genk a trecut în avantaj când mai erau doar 7 minute până la sfârșitul partidei, după o eroare a lui Seto la mijlocul terenului. Japonezul s-a încurcat, belgienii au recuperat, iar Trossard a profitat și a punctat pentru 2-1. 

Seto  și-a reparat greșeala în minutul 90, când a finalizat cu capul o centrare de pe partea stângă a lui Daniel Florea, 2-2. 

 

Astra încearcă să mai facă o minune, după ce a eliminat-o pe West Ham în play-off, iar în grupe a supravieţuit eroic luptei cu AS Roma, Viktoria Plzen şi Austria Viena.

Genk şi-a pierdut în această iarnă cei mai valoroşi jucători, Ndidi şi Leon Bailey fiind transferaţi la Leicester, respectiv Bayer Leverkusen.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.