Olimpiada 2008

Repetiţie

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Înotătorii români vor concura peste două săptămîni la Beijing, în "Water Cube", capodoperă arhitectonică construită pentru Olimpiadă

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing, din august, au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Toate obiectivele au fost finalizate încă de anul trecut, dar chinezii vor să le şi verifice. În 2007 au inaugurat pistele pentru canotaj şi kaiac-canoe, au repetat ceremonia de deschidere de pe Stadionul Olimpic Naţional, iar acum a venit rîndul complexului de nataţie "Water Cube".

Ionela Cozma, Norbert Trandafir şi Dragoş Coman vor participa peste două săptămîni la concursul preolimpic găzduit de Beijing. "Abia aştept să văd cu ochii mei ce au construit chinezii. M-au uimit doar cînd am citit pe Internet despre ciudata arhitectură a complexului şi am văzut şi ceva poze. Este o construcţie unicat", a declarat antrenoarea Doina Sava, adăugînd că acum chinezii vor testa toate instalaţiile şi bazinele.
Ionela Cozma şi Norbert Trandafir vor încerca la Beijing să obţină baremul de calificare la JO, în timp ce Dragoş Coman va merge pentru a fi urmărit de antrenoare. "Nu cred că vor veni acum, la Beijing, cei mai buni sportivi, dar este o ocazie pentru a vedea ce ne aşteaptă la vară, în august", a mărturisit Sava.


Restul plecaţi
Ceilalţi înotători, componenţi ai lotului olimpic al României, se antrenează în străinătate. Camelia Potec, campioana olimpică de la Atena, îşi continuă pregătirea în Franţa, la Cannes, alături de Philippe Lucas. Răzvan Florea, medaliat cu bronz olimpic în 2004, se află într-un cantonament la altitudine tot în Franţa, la Font Romeu. Valentin Preda şi Ioan Gherghel se antrenează în SUA. "Se vor reuni cu toţii peste o lună, la Campionatele Naţionale, iar apoi vom pleca la Europene, în martie", a precizat Doina Sava.

Cubul de apă
Complexul de nataţie de la Beijing a fost conceput, proiectat şi construit de la zero pentru Jocurile Olimpice din 2008. Clădirea a fost denumită şi "Water Cube" după formula moleculară a apei ridicată la puterea a 3-a, (H2O)3 şi reprezintă un cub cu pereţii transparenţi, realizaţi din "molecule" umplute cu aer. Culoarea albăstruie a apei din bazine creează în exterior senzaţia unui cub de apă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.