Campionate

Portret prin ochii fotbaliștilor români din Anglia » Cine este Sutton, echipa din Liga a 5-a care joacă azi cu Arsenal în FA Cup

FOTO: Reuters

Articol de Vlad Nedelea  —  Monday, 20 February 2017

Arsenal va juca astăzi, de la ora 21:55, cu Sutton, în sferturile Cupei Angliei. 

FC România, echipă înființată de români care joacă în diviziile inferioare din Anglia, s-a duelat în septembrie 2014 cu Sutton, în Cupa Angliei. Atunci, FC România era în Liga a 9-a, iar Sutton era în Liga a 6-a. Românii au pierdut atunci cu 3-2, iar din echipa lui Sutton au mai rămas doar 3 jucători, doi având șanse foarte mari să joace cu Arsenal.

Ionuț Vintilă, managerul FC România, a vorbit pentru GSP.RO despre Sutton și a dezvăluit că echipa are un buget de 1 milion de lire sterline, iar jucătorii încasează salarii între 500 și 900 de lire.

"Cupa Angliei este competiția în care fiecare echipă semiprofesionistă își dorește un parcurs foarte lung. Aici nu este ca în România, unde sunt capi de serie. Poți evolua cu echipe titrate, dacă treci de câteva tururi. Fiecare club mic și foarte mic așteaptă cu interes această competiției.

Sutton are azi șansele pe care noi le-am avut când am jucat cu ei. Dacă Arsenal nu pierdea într-o asemenea manieră cu Bayern, Sutton mai putea spera. Dar Arsenal nu-și poate permite încă un pas greșit. Dar e bine să sperăm la o surpriză, așa cum a fost cazul lui Lincoln și Millwall", a spus Vintilă pentru GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.