Europa League

Un Serdar cu surprize » Arbitrul care a arbitrat Astra cu Genk e bănuit de legături cu mafia pariurilor

Serdar a fost, în 2008, la 23 de ani, cel mai tânăr arbitru din fotbalul profesionist olandez

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday 25th of February 2017 12:00

Arbitrul olandez Serdar Gözübüyük, 31 de ani, ar fi avut legături cu mafia pariurilor, ar fi trucat două meciuri și a fost anchetat pentru că juca poker cu fotbaliștii.

Acest olandez cu origini turce, care a protejat-o pe Genk în fața Astrei, are mai multe semne de întrebare de-a lungul carierei.

În 2015, în timpul procesului de la Bochum, deschis împotriva mafiei pariurilor din fotbal și care a dezvăluit peste 200 de meciuri trucate în Europa între 2009 și 2010, a apărut și numele Serdar Gözübüyük.

Un infractor batav cunoscut drept "Paul cel Roșu", anchetat în acest dosar-mamut, a susținut că arbitrul din Haarlem a aranjat două partide în 2009, în liga secundă a Țării Lalelelor: Veendam - Helmond (0-0) și Sittard - Cambuur (1-2). Totuși, după ce Serdar a dezmințit, "sunt nevinovat, nu-l cunosc pe individ", federația (KNVB) l-a sprijinit pe "central" și n-a fost acuzat.

Deși autoritățile l-au văzut în 2011 în compania lui "Paul cel Roșu" într-un club de noapte unde erau organizate turnee de poker ilegale.

Nu era prima oară când Gözübüyük era suspectat. În 2011, Comisia de Integritate a KNVB l-a cercetat după ce a primit mai multe apeluri care susțineau că arbitrul joacă poker cu fotbaliști din Eredivisie. Nu a fost sancționat nici atunci. Și nici când s-a descoperit că avea un "part-time job" la o firmă ce sponsoriza clubul FC Utrecht.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.