Roy Hodgson, ultima oară selecţioner al naţionalei Angliei, este în discuţii cu patronul thailandez al lui Leicester pentru preluarea băncii tehnice a "vulpilor", după ce Claudio Ranieri a fost demis.
Conform The Telegraph, Hodgson a fost abordat de către cei de la Leicester încă de vineri, cu câteva zile înainte de meciul de campionat cu Liverpool, care avea să fie câştigat de campioana Angliei, scor 3-1, condusă la această partidă de interimarul Craig Shakespeare.
Şefii "vulpilor" sunt dispuşi să-i acorde credit în continuare lui Shakespeare, iar în cazul unei victorii în weekend cu Hull City acesta ar putea rămâne până la finalul sezonului. Totuşi, în cazul în care lucrurile nu merg aşa cum îşi doresc, aceştia vor să aibă asigurate câteva nume importante pentru preluarea băncii tehnice.
Astfel, pe lângă Roy Hodgson, alte nume vehiculate în presa engleză sunt Guus Hiddink, interimar la Chelsea sezonul trecut, Alan Pardew, rămas liber de contract după despărţire de Crystal Palace din decembrie sau Nigel Pearson, manager-ul care l-a precedat pe Ranieri la Leicester.
Roy Hodgson a condus naţionala Angliei în perioada mai 2012 - iunie 2016 şi a părasit-o după o performanţă modestă la EURO 2016, fiind eliminat încă din "optimi" de Islanda.
Ajuns la 69 de ani, acesta nu vrea să se retragă încă din antrenorat, declarând de curând că îşi doreşte să-şi găsească un angajament cât mai curând:
"Fotbalul reprezintă o mare parte din viaţa mea. Vreau să fiu implicat în fotbal. Dacă voi primi o ofertă bună, voi fi foarte bucuros să o accept", declara Hodgson, în decembrie, pentru BBC.
Esenţial în alegerea celui care va prelua frâiele echipei pentru restul sezonului este meciul de sâmbătă, cu Hull, de la ora 17:00. În acest moment, Leicester se află pe poziţia a 15-a, cu 24 de puncte, cu doar două mai mult decât ocupanta primului loc retrogradabil, Crystal Palace.
sursa: telegraph.co.uk
International • Campionate • Anglia
Leicester pare să-și fi găsit antrenor, după demiterea lui Ranieri. Cu cine negociază șefii
foto: reuters
Articol de Alexandru Stănilă — miercuri, 01 martie 2017
{{text}}