De 9 ori, ziarele concurente au ajuns în dificultate, fiind vîndute sau închise
1. În 1994, Sportul Românesc, condus de Ovidiu Ioaniţoaia din 1991, depăşeşte în tiraj Gazeta Sporturilor, fostul ziar unic. Cel mai vechi cotidian de sport pierde prima luptă în cei 70 de ani de existenţă.
2. În 1997, echipa lui Ioaniţoaia pleacă la ProSport, care devine lider de piaţă din prima zi! Cu tirajul prăbuşit, Sportul Românesc se transferă de la Dumitru Dragomir la Sorin Ovidiu Vîntu.
3. Nefăcînd faţă concurenţei cu fosta redacţie, Sportul Românesc, condus de Adrian Păunescu, este închis în 1998.
4. Doar un an mai tîrziu, Sport XXI, un alt cotidian de sport, este închis după ce pierde meciul cu echipa lui Ioaniţoaia.
5. Tot în 1999, Gazeta Sporturilor cedează şi ea. Ajunsă într-o situaţie dificilă, este vîndută de acţionarii-ziarişti către Ringier. A fost a cincea bătălie cîştigată de echipa actuală a GSP.
6. Ringier n-a reuşit să stabilizeze căderea de tiraj a Gazetei Sporturilor şi, exasperată pentru că liderul ProSport era departe, vinde publicaţia către Dan Voiculescu în anul 2000.
7. În cursă cu Gazeta Sporturilor ajunsă la Dan Voiculescu, echipa lui Ioaniţoaia, Tolontan şi Vochin rămîne lider detaşat. În iarna lui 2002-2003, Adrian Sârbu îşi vede periclitate poziţia şi acţiunile din ProTV. Singura soluţie e să facă rost de bani vînzînd perla coroanei companiei sale de presă scrisă, ProSport, către Ringier, la un preţ care a stabilit recordul de pînă atunci în România: 6,5 milioane de dolari plus TVA.
După cîteva luni de neînţelegeri cu Ringier, echipa pleacă în bloc la Gazeta Sporturilor. Începe o nouă luptă. Cea de-a opta.
8. Gazeta Sporturilor transformă rapid piaţa ziarelor de sport. Devine lider şi face profit în trei din cei patru ani care urmează! În 2007, ziarul Sport Total îşi încetează apariţia după pierderi masive.
9. După 4 ani şi jumătate de pierderi în faţa Gazetei, Ringier renunţă la luptă şi vinde ProSport către Adrian Sârbu.
{{text}}