Handbal

Bella nu semnează? Probleme la CSM: Gullden vrea mai mulți bani pentru a rămâne la București

Articol de Marian Ursescu  —  Friday 3rd of March 2017 12:00

Isabelle Gullden cere bani mai mulți pentru a-și prelungi contractul cu CSM București. Suedeza nu mai e cel mai bine plătită jucătoare după venirea Cristinei Neagu.

CSM București va juca azi, de la ora 20:00, meciul decisiv pentru calificarea în "sferturile" Ligii Campionilor. Campioana Europei își poate asigura accederea între primele opt echipe ale Europei dacă va trece de Krim Ljubljana.

Conducerea echipei a anunțat săptămâna trecută o serie de prelungiri de contracte, dar și aducerea Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2015, care se află și în 2016 în lupta pentru trofeul IHF World Player of the Year.

Bella vrea 15.000

Sunt însă o serie de jucătoare importante la CSM despre care nu s-a anunțat nimic. În primul rând ar fi vorba de Isabelle Gullden, centrul echipei, handbalista fără de care Liga Campionilor ar fi fost o utopie în sezonul trecut.

Suedezei îi expiră contractul în această vară, dar nu a semnat încă prelungirea. Surse din interiorul clubului bucureștean spun că Gullden a cerut pentru a semna încă un angajament o mărire de contract.

Până la venirea Cristinei Neagu, ea era cel mai bine plătită jucătoare din lotul CSM-ului, cu un angajament de 12.000 de euro pe lună. Bella vrea acum, se pare, 15.000 de euro pe lună.

Asta în condițiile în care la CSM este angajat, în postura de antrenor cu portarii, și Linus Persson, prietenul lui Gullden.

Alte nume importante

Pe lângă Gullden, mai sunt câteva jucătoare de bază care nu și-au prelungit încă șederea la București. Carmen Martin, care a avut mereu evoluții constant bune, ar fi una dintre ele.

La fel și Linnea Torstensson sau Aurelia Brădeanu, două dintre echipierele de bază importante pentru apărare. La final de contract mai sunt și Anastasia Lobach, Cristina Nan, Bianca Bazaliu și Iulia Curea.

Așteaptă să vadă antrenorul

Mai multe dintre handbalistele campioanei Europei care nu au semnat încă prelungirea așteaptă, se pare, să vadă cine va fi noul antrenor al echipei.

"Sunt multe fete care nu vor mai semna dacă rămâne, de exemplu, actuala conducere tehnică", a declarat o sursă din interiorul clubului.

CSM e în tratative avansate cu Helle Thomsen (46 de ani), antrenoarea naționalei Olandei, care a pregătit între 2012 și 2016 pe FCM Midtjylland. Thomsen și-a dat, se pare, acordul, dar marele ei dezavantaj este faptul că vorbește doar limba daneză.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.