Liga 1

EXCLUSIV Dinamo a început să vândă bine! Cedează doi jucători la un club important al Europei » Detaliile mutării + prima reacție a clubului

Articol de Victor Vrînceanu  —  vineri, 03 martie 2017

Dinamo a ajuns la o înțelegere cu Benfica Lisabona pentru transferul din  vară a doi puști crescuți de academia clubului.

Este vorba de mijlocașul central, Alexandru Mitracu, 17 ani, și de stoperul Deniz Giafer, 16 ani.

Clubul va încasa 300.000 de euro pentru cei doi fotbaliști și va cere în contractele celor doi și alte bonusuri de performanță.

GSP.ro l-a contactat pe șeful centrului de copii și juniori al "câinilor", Gabi Răduță, pentru a detalia mutarea.

- Domnule Răduță, după Vlad Mitra, la Inter, Dinamo mai vinde doi puști de viitor, la Benfica. Nu se cam bat cap în cap vânzările acestea cu proiectul "New Dinamo"?
- E adevărat, avem o înțelegere cu Benfica. Vă dați seama că nu e vorba de bani la mijloc. E vorba de dezvoltarea copiilor. Pe bune acum, ce poți spune unui puști când acesta e dorit de Inter sau Benfica? Nu te lăsăm să pleci? Credeți că mai poate să stea cu gândul la antrenamente vreo secundă? Nu le blocăm ascensiunea. Sigur, întocmim contracte avantajoase și pentru Dinamo, să câștigăm de pe urma lor în funcție de performanțele pe care le au la cluburile la care se duc. Oricum, în ciuda tuturor lucrurilor care s-au speculat, noi avem în acest moment o grămadă de puști care sunt la nivelul lui Patrick Petre și care pot  intra în orice moment să joace în Liga 1. Plus jucătorii împrumutați în liga a doua, Costache, Manole, Dima, Olteanu și așa mai departe.

- Dacă tot vindeți "vârfurile", credeți că veți face treabă?
- Hagi a spus că are cei mai buni jucători din istorie, noi nu spunem
asta, dar suntem siguri că îi avem pe cei mai buni puști din România. În următorii trei ani vom domina fotbalul din România cu jucători produși de noi și vom forma nucleurile loturilor naționale. Veți vedea!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.