Liga 1

Condescu: "Am lăsat în conturi 4.125.000 de euro și 0 lei datorie"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 04 March 2017

Ca reacție la editorialul de azi din GSP al Mariei Andrieș, fostul președinte și actualul creditor al Pandurilor, Marin Condescu, susține că împrumuturile sale către club au fost reale.

- Nu e nimic adevărat din ce ați scris dumneavoastră. Când am plecat de la club, în 2013, am lăsat în conturi 4.125.000 de euro și 0 lei datorie la FISC. Prin contractele mele de prestări servicii pe care le aveam cu Pandurii eram obligat să mențin o situație bună la echipă.

- Ce calitate aveți acum la club?
- Nu am nici o calitate executivă, sunt creditor, fac parte din Adunarea Generală a Creditorilor, cea care conduce acum clubul, aflat în insolvență. Veți vedea toate împrumuturile pe care le-am făcut pentru club, sunt reale, au fost aprobate în tabloul de datorii.

- Dar împrumuturile anchetat de procurori în dosarul de delapidare?
- Și acolo expertiza contabilă mi-a dat dreptate.

- Expertiza solicitată de dumneavoastră?
- Eu am cerut expertiză și în timpul anchetei, dar procurorii au refuzat, ce dosar penal e ăla să nu fiu lăsat să instrumentez probe? Am găsit un jucător mai înțelegător și s-a făcut expertiza, cu trei experți desemnați de instanță. S-a văzut că nu era nici o problemă cu trecerea din euro în lei la cursul zilei. Totul s-a derulat prin bancă. Nici un ban n-a intrat direct în contul clubului. 5 euro am dat, 5 euro am luat.

- De ce ați făcut împrumuturile?
- Echipa avea nevoie, întârziau cotizațiile. Nu puteam da bani din averea mea, că n-am avere. De aceea am apelat la împrumuturi bancare cu ajutorul unuia dintre sponsorii echipei.

- De ce a ajuns clubul în insolvență?
- Nu din vina mea. Știu că în 2014, 2015 și 2016 în conturile clubului au intrat 17.500.000 de euro și jucătorii nu erau plătiți.

- Dar cu firma de foraj care ar fi lucrat la ferma dumneavoastră?
- Nimic adevărat. S-a forat numai la stadion și la două mănăstiri, unde mergeau jucătorii, pentru a aduce apă. Încă o dată, acum nu am nici o calitate oficială la Pandurii.

- Dar ați scos echipa de pe teren la Târgu Mureș...
- Nu eu. Eu și Grigoraș doar am mers să vorbim cu arbitrul Avram, să-l convingem să oprească meciul. Jucătorii nu voiau să intre pe teren, până la urmă la pauză au vorbit între ei și Stanca a venit la noi și ne-a zis noi nu mai intrăm. După părerea mea erau condiții regulamentare să fie oprit meciul, să nu pierdem 3 puncte.

- Cum vedeți situația pe viitor?
- Tocmai am aprobat planul de reorganizare în Adunarea Creditorilor. Noi sperăm să evităm falimentul. Eu unul am fost de acord ca datoria către mine să fie plătită 1% anul acesta, 2% anul viitor și tot așa. Veți vedea că o să facem o figură frumoasă.

- Aveți cu ce să le plătiți mesele jucătorilor?
- Acum au două mese pe zi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.