Liga 1

Clubul Sportiv Dinamo reacționează în cazul modernizării stadionului din Ștefan cel Mare și dă vina pe contractul cu Badea: "Reprezintă o piedică în calea investiţiei"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 07 martie 2017

Guvernul României va moderniza mai multe stadioane din București pentru EURO 2020. 

Pe listă sunt stadioanele Ghencea, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf, dar la arena echipei din Ștefan cel Mare sunt anumite probleme, din cauza proprietarului stadionului.

Clubul Sportiv Dinamo a emis un comunicat de presă, la cererea Radio Dinamo, pentru a lămuri situația în care se află arena din Ștefan cel Mare. Din comunicat reiese că din cauză că terenul aparține de "Dinamo-Badea", Compania Națională de Investiții nu poate investi în modernizare.

În plus, CS Dinamo a propus rezilierea contractului, dar Dinamo-Badea a refuzat, iar acum se încearcă găsirea unei altei soluții.

Comunicat integral:

"La data de 16.07.2002, între CS Dinamo Bucureşti şi CS FC Dinamo Bucureşti s-a încheiat contractul de asociere sportivă nr. 2640, obiectul acestuia fiind asocierea părţilor în vederea susţinerii şi promovării activităţii sportive de performanţă a celor două cluburi şi exploatarea eficientă şi rentabilă a bazei materiale.

Asocierea a avut ca temei legal HG nr. 1086/2000, modificată prin HG 207/2002 şi OMAI 256/2002. Menţionăm că nu a existat nicio suprafaţă concesionată către CS FC Dinamo Bucureşti. Stadionul se află în proprietatea privată a statului, administrarea Ministerului Afacerilor Interne şi folosinţa CS Dinamo Bucureşti.

Contractul poate înceta, conform clauzelor acestuia, prin acordul de voinţă al părţilor, pieirea bazei materiale, în cazul lichidării CS FC Dinamo Bucureşti sau orice alte cazuri prevăzute de lege.

În baza contractului de asociere, FC Dinamo Bucureşti are dreptul să utilizeze în comun cu CS Dinamo Bucureşti baza materială prevăzută în Anexa 2 a HG 207/2002, care include şi stadionul central. La 17.09.2013, CS Dinamo Bucureşti a procedat la denunţarea unilaterală a contractului de asociere ca urmare a neplăţii de către CS FC Dinamo a unor facturi reprezentând cotele de asociere.

CS FC Dinamo a formulat contestaţie împotriva creanţei CS Dinamo, sens în care a fost dispusă efectuarea unei expertize financiar contabile, nedefinitivată până în prezent, aspect ce face obiectul dosarului 32249/3/2010/02, aflat pe rol la Tribunalul Bucureşti, secţia a VII-a civilă.

Prin regulamentul său de organizare şi funcţionare, CNI realizează proiecte de investiţii doar pe terenuri degrevate de sarcini, or contractul de asociere dintre CS Dinamo Bucureşti şi entitatea privată CS FC Dinamo reprezintă o piedică în calea investiţiei.

CS Dinamo a propus societăţii CS FC Dinamo încetarea contractului de asociere de comun acord, demers refuzat de CS FC Dinamo Bucureşti.

Modernizarea stadionului de fotbal reprezintă pentru CS Dinamo un obiectiv la fel de important ca şi pentru suporterii dinamovişti.

Conducerea clubului încearcă să găsească, alături de Ministerul Afacerilor Interne, soluţiile care să permită demararea şi ulterior finalizarea investiţiei. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie însă de un consens mai larg, în care să primeze interesul sportului"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.