Liga Campionilor

VIDEO Deniz, pericol public! Calificarea istorică a Barcelonei a fost decisă și din fluier. Iată toate gafele făcute de arbitru

Aytekin a accentuat chinul parizienilor pe Camp Nou // FOTO Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday 10th of March 2017 12:00

Arbitrul neamț Aytekin a pus umărul la miracolul blaugrana. Un penalty clar refuzat lui Di Maria, altul inventat la Suárez plus alte decizii controversate îi sunt imputate de parizieni.

Neinspirată decizia UEFA de a delega un arbitru fără experiență la Mondiale și la Europene la meciul intrat în legendă. Deniz Aytekin, 38 de ani (din 2012 în categoria Elite), "central" tânăr și în ascensiune, a condus miercuri al 13-lea joc în Ligă, contribuind la calificarea miraculoasă a Barçei. Cel puțin 4 faze sunt contestate de PSG, turco-germanul greșind grav măcar în două!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"11 metri la Neymar! Indiscutabil"

Aytekin a dat două penaltyuri, însă mai putea fluiera încă pe atâtea. Grav este că la lovitura din prelungiri, la 4-1, s-a lăsat păcălit de Suárez, care deschisese și scorul la o fază în care pleacă (inițial) din ofsaid. Aflat la 20 de metri de fază, Deniz nu fluieră primul 11 metri decât după ce-i schimbă decizia asistentul de poartă, presat de jucătorii catalani.

Totuși, are alibi imprudența lui Meunier. "Fază la limită, dar apărătorul este dezechilibrat, îl impiedică pe Neymar și îi oprește alergarea printr-o neglijență. Decizie corectă, indiscutabil", a apreciat fostul arbitru Cristi Balaj.

Mascherano, iertat!

Parizienii l-au acuzat că a ignorat două infracțiuni în careul blaugrana. Hențul la Mascherano, la 1-0, ce blochează necontrolat în tackling mingea cu mâna (10). Tot Balaj: "Având în vedere că mâna e perpendicular pe corp, arbitrul ar fi fost mult mai inspirat dacă dădea penalty". Și, mai ales, la faultul din spate la Di Maria, la 3-1. Se impuneau penalty și "roșu" Mascherano (85)!

"Unicul epic e arbitrajul lui Aytekin. N-a fost o remontada, ci remorcarea Barçei către «sferturi». A fost jucătorul nr. 12, 13, 14 și 15 al lui Luis Enrique"
Juanma Rodríguez, editorialist Marca

"A fost vina noastră, a arbitrului și a Barcelonei. Nu cred că am plătit pentru lipsa de experiență și trebuia să ne pregătim mai atent la situațiile de joc întâlnite"
Unai Emery, antrenor Paris SG

"Este evident că l-am faultat în careu pe Di María la acea fază, dar eu consider că nu acesta e motivul pentru care am eliminat-o pe PSG"
Javier Mascherano, fundaș Barça

10"galbene" a arătat arbitrul german pe "Camp Nou", record personal. Mai mult de jumătate din cele dictate (19) de el în actuala Ligă

75de angajați are Aytekin la compania de Internet. Economist de profesie, neamțul de origine turcă are ca hobbyuri sportul și muzica

Barcelona - PSG    6-1

  • Marcatori: L. Suárez 3, Kurzawa 40 autogol, Messi 50 penalty, Neymar 88, 90+1 penalty, Sergi Roberto 90+5 - Cavani 62
  • A arbitrat Deniz Aytekin (Germania)

BARCELONA: Ter Stegen - Mascherano, Piqué, Umtiti - Rakitici (84 André Gomes), Busquets, Messi, Iniesta (65 Arda Turan) - Rafinha (76 Sergi Roberto), L. Suárez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

PSG: Trapp - Meunier (90+3 Krychowiak), Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa - Lucas Moura (55 Di Maria), Verratti, Rabiot, Matuidi, Draxler (75 Aurier) - Cavani. Antrenor: U. Emery

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.