Handbal

Să vină Ferencvaros! Campioana României a învins fără emoții în Danemarca, 25-20 cu Esbjerg

Aurelia Brădeanu a fost deseori întâmpinată dur de daneze, aici Vestergaard punându-i mâna-n gât // FOTO Alex Nicodim

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 13th of March 2017 12:00

Campioana României a învins aseară în Danemarca și va juca în ”sferturi” cu vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta.

CSM București avea nevoie de un punct aseară, în deplasarea de la Esbjerg, pentru a termina pe locul 3 în grupă. De pe poziția a treia, campioana Europei ar fi evitat Vardar Skopje, o echipă teoretic mult mai periculoasă decât FTC Budapesta.

Gullden și compania nu au început însă deloc bine. 3-0 pentru gazde după greșeli impardonabile, pe fondul precipitării și al lipsei de concentrare. A intrat însă imediat în rol portarul Paula Ungureanu.

Vreme de 12 minute, goal-keeperul CSM-ului nu a mai primit gol, a declanșat contraatac după contraatac și CSM s-a desprins la 7-3! Mână moartă pe interul dreapta, Ayglon a fost schimbată de Brădeanu, veterana campioanei demonstrând, la 37 de ani, că handbalul nu se joacă după buletin.

A fost 12-7 la pauză, în condițiile în care "creierul" Gullden  nu a prins nici ea o zi prea bună. Nu ai cum să nu remarci însă evoluția imperială a Paulei, care a avut 13 intervenții între buturi și un procentaj fabulos de 63%!

Tot timpul în control

În debutul părții a doua diferența a crescut la 7 goluri diferență, dar jocul în salturi al CSM-ului, din celelalte meciuri, și-a refăcut apariția. Perioadele bune au fost urmate de unele mai puțin reușite, iar Esbjerg s-a apropiat la 18-21 când mai erau 7 minute de joc.

Victoria nu a fost pusă însă niciun moment în discuție, mai ales că, pe lângă Ungureanu și Brădeanu, Carmen Martin a arătat de ce e considerată, în acest moment, cea mai bună extremă dreapta din lume. Pe care, din păcate, CSM o va pierde la finalul sezonului.

S-a terminat 20-25, CSM calificându-se de pe locul 3 în "sferturi". Campioana Europei a evitat astfel Vardar Skopje, dar va da peste Ferencvaros Budapesta, o formație care a jucat excelent în acest sezon. Turul va fi la București, pe 7 aprilie, returul o săptămână mai târziu, la Budapesta.

Esbjerg 20
Karlsson 5, Van der Heijden 4, Toft Hansen 3, Alm 3, Gonzales 2, Ingstad 2, Seest 1. Antrenor: Lars Frederiksen

CSM București 25
C. Martin 5, Brădeanu 5, Gullden 4, Mehmedovici 4, Torstenson 3, Curea 1, Lobach 1, Manea 1, Bazaliu 1. Antrenor: Aurelian Roșca

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.