Liga 1

Povești neștiute despre Lobonț: "Se ținea de bagabonțeli" » Cum a ajuns la Rapid: "Săracul, venise aici cu valiza de lemn"

Foto: 1923.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 17 martie 2017

În 1997, Rică Răducanu era antrenor cu portarii la Rapid și a fost trimis pentru a-l urmări pe Bogdan Lobonț la Hunedoara. Când a ajuns acolo, Răducanu susține că mulți spuneau despre cel poreclit "Pisica" faptul că e "vagabond".

"La Hunedoara toată lumea zicea că e vagabond, că se ține de bagabonțeli. Mă trimite Lucescu să-l urmăresc. Ajung acolo, la antrenament, dar el nu venise, nu ajunsese la pregătire. Și mi-a zis cineva: «Nu, nu vine așa devreme la antrenamente. Se scoală mai greu». Dar vedeți voi, cu ăștia care «lucrează» noaptea poți lucra, e mai bine decât cu unul care o face pe furiș", a spus Răducanu la TV Digi Sport.

Rică Răducanu a povestit și despre modul în care a luat Lobonț primul contact cu Bucureștiul: "L-am văzut după aia, iute, iute, foarte bun. M-am dus la el și l-am întrebat dacă știe unde e Bucureștiul. L-am trimis la gară, venise aici, săracul, cu valiza de lemn. Am crezut că vine în armată, i-am zis să le lase că îi dăm noi echipament".

Bogdan Lobonț, 39 de ani, și-a început cariera la Corvinul Hunedoara, apoi, în 1997, a ajuns la Rapid. Din Giulești s-a transferat la Ajax, iar apoi în 2001 a venit la Dinamo. Portarul a mai evoluat în următorii ani pentru Fiorentina, iar din 2009 îmbracă tricoul lui AS Roma.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.