Liga 1

EXCLUSIV Detalii șocante despre accidentarea lui Bărboianu: "N-au avut să-i dea calmante" + Medicii n-au vrut să-l ducă la spital: "Stăteau în tribune!"

Captură TV Digi Sport

Articol de Alin Grigore  —  duminică, 19 martie 2017

Accidentarea lui Ștefan Bărboianu din timpul meciului pierdut de Concordia Chiajna pe terenul lui ASA Târgu Mureș, scor 1-2, arată o nouă serie de probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate românesc.

Florin Petrescu, ofițerul de presă al ilfovenilor, a povestit pentru GSP.ro că, deși erau două echipaje de ambulanță la stadion, niciunul nu l-a dus pe jucător la spital și acesta a fost nevoit să aștept aproximativ jumătate de oră până s-a terminat meciul. Inițial a apărut informația că la stadion era un singur echipaj de ambulanță.

"În mod normal trebuie să intre ambulanța pe teren când e un asemenea caz, nu să-l ia pe targă și să-l ducă prin ploaie în spatele terenului. El a stat efectiv 20 de minute în ambulanță cu maseurul de la noi. N-a primit calmante, n-a primit nimic. Era întuneric beznă, abia am reușit să fug la vestiare să-i aduc o pătură și să-i dau geaca mea pe el.

Tremura din toate încheieturile și plângea ca din gură de șarpe. Ne-am dus după cei de la ambulanță și într-un târziu unul din medici ne-a spus că nu poate părăsi terenul până nu se oprește partida. I-am zis să meargă cu el la spitalul de urgență pentru că e un caz aparte. Îmi tot zicea că nu poate în condițiile în care era și a doua ambulanță cu medic acolo.

Cei de la Târgu Mureș n-au avut nici măcar calmante. Erau două ambulanțe SMURD cu ambele echipaje în tribune, se vede asta și pe imaginile televiziunii care a transmis meciul. Ei n-au știut că trebuie să stea la ambulanță, nu spectatori", a declarat Petrescu.

"LA TG. Mureș nu aveau aparatura necesară"

Ofițerul de presă al Concordiei susține că jucătorul său e suspect de ruptură de ligamente, însă speră ca acest diagnostic să nu se confirme și să fie o accidentare mai ușoară.

"L-a luat cineva cu mașina de la Târgu Mureș și l-a dus la Craiova. Nu i-au făcut RMN la Târgu Mureș că n-au avut aparatura necesară. I-au făcut doar o radiografie, însă nu se poate vedea dacă e vreun țesut rupt.

După primele informații se pare că e ruptură la ligamentele încrucișate. Medicul nostru a zis că o chestie bună e că nu s-a umflat genunchiul încă și ar putea fi doar o entorsă de genunchi. Așteptăm în câteva zile să-i facă RMN-ul ori la București, ori la Craiova", a adăugat Petrescu.

"Acest teren nu poate găzdui meciuri din Liga 1. Terenul nu merita să fie validat, punct. Se pot întâmpla accidentări grave. E foarte greu de jucat în astfel de condiții. Nici nu știu ce s-a întâmplat la faza accidentării lui Bărboianu. Sper să-l nu fi lovit eu. Am înțeles că are probleme cu ligamentele... Doamne ferește! A plecat la spital cu ambulanța. Informațiile le avem de la doctor" Cristi Bălgrădean, portar Concordia Chiajna, la TV Digi Sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.