Stranieri

Vulnerabil sub presiune » Chiricheș, evoluție cu emoții în meciul cu Empoli, scor 2-3. Parțial vinovat pentru un penalty, ezitant pe final

Chiricheș și amenințarea din umbră, Thiam, în meciul cu mari emoții de la Empoli

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 20th of March 2017 12:00

Chiricheș a etalat slăbiciuni preocupante în repriza secundă. Parțial în culpă la penaltyul gazdelor, Vlad a evoluat ezitant spre final, tremurând ca toată echipa, după 3-0 la pauză!

După 3 luni de așteptare pe bancă, Chiricheș a legat două meciuri complete în Serie A la Napoli. Tocmai când "naționala" avea nevoie mai mare ca Vlad să intre în ritm, antrenorul Sarri l-a folosit.

Ieri, la 3-2 la Empoli, în locul lui Koulibaly, menajat pe motiv de cartonașe pentru derbyul cu Juve. Stoperul român a avut o evoluție cu două fețe, copia fidelă a întregii echipe, relaxate după pauză.

În prima repriză, l-a stăpânit fără probleme pe Thiam și a făcut cuplu fără fisuri cu Albiol. Numai o dată i-a permis senegalezului să șuteze, pe lângă bară.

A fost partea în care Napoli a zburdat: 3 goluri, "dublă" Insigne și Mertens (splendidă "directa" de la 30 de metri), care ratase un 11 metri.

L-a lovit pe Ghoulam!

În a doua însă, au apărut fisurile. Pasele n-au mai fost atât de precise, timingul a suferit și Empoli a revenit puternic. La 1-3, nu a intervenit hotărât la Krunici, pe care l-a blocat Ghoulam, în careu: fault și penalty. Iar în minutul 89, Thiam l-a depășit în viteză și a centrat de lângă Vlad.

Noroc că Maccarone a reluat slab la colțul scurt. Putea fi 3-3! Panica și teama egalării l-au făcut chiar, cu o fază mai devreme, să-l accidenteze pe Ghoulam, în tentativa degajării unei mingi periculoase!

"Stilistic vorbind, Chiricheș n-a făcut un meci frumos, însă a fost eficient. Atacanții lui Empoli nu l-au solicitat în mod deosebit. Nota 6"
Calciomercato, agenție italiană

20de meciuri în Serie A și 30 în total are Chiricheș în tricoul lui Napoli, pentru care a dat 4 goluri

57de pase din 63 (80% în terenul advers) a reușit Vlad, care a recuperat 10 mingi, a respins 6 și a pierdut 4 dueluri din 10 (2-3 aeriene)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.