Nationala

EXCLUSIV Daum și Piți, față în față » Neamțul, umilit de român!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 28 March 2017

Egalul alb cu Danemarca ne-a dus la 4 meciuri consecutive fără gol marcat. Din toată Europa, doar două naționale se mai pot lăuda cu acest record: San Marino și Malta! Cu toate acestea, FRF îl susține în continuare pe selecționer. 

Unde se plasează de fapt Daum, cu un bilanţ făcut acum? La 9 luni de la instalare și după ce a bifat jumătate din meciurile acestei campanii?

Cel mai relevant e de realizat o comparaţie cu ceea ce a existat până să vină el. Iar Gazeta Sporturilor îl pune azi faţă în faţă cu Victor Piţurcă, omul care a condus întreaga campanie pentru preliminariile CM 2014 și a bifat 3 din primele 5 meciuri ale celei pentru Euro 2016.

 La bani, e clar: Daum îl surclasează pe Piți. 

În ce privește rezultatele însă, actualul selecționer se plasează rușinos față de Pițurcă. 

Poate cea mai relevantă comparaţie, la nivel de rezultate, este cea dintre Piţurcă în campania de Mondial 2014 versus cea a lui Daum din această tentativă, tot pentru Mondial.

Atunci, grupa a fost incomparabil mai valoroasă: Olanda era o forţă la acel moment, dovadă că la turneul final din Brazilia a jucat semifinală și a pierdut abia la penalty- uri cu Argentina. În plus, Turcia și Ungaria erau peste România, inclusiv în momentul tragerii la sorţi, când “tricolorii” s-au aflat în urna a 4-a!

Comparația din paginile 2-3 poate fi citită integral doar la chioșcuri, din zori, sau online, în Gazeta Digitală - AICI, după ora 00:00. 

Află cât de mari sunt diferențele dintre neamț și Pițurcă, ce strategie au avut aceștia când au făcut convocările, cine e singurul selecționer al României care stă mai prost și decât Daum la rezultate. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.