Handbal

Handbalul secolului 21 » Cronică acidă semnată de Marian Ursescu: "A fost un blat ordinar! Federaţia ar trebui să intervină!"

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 28 martie 2017

Ultima etapă a Ligii Naționale de handbal, în sezonul regulat, a scos la iveală un blat ordinar. Protagonistele: Dunărea Călărași și Potaissa Turda, care au terminat la egalitate, 27-27!

Potaissa Turda avea nevoie de un punct pentru a rămâne pe locul al doilea în clasament, altfel ar fi putut fi depășită de CSM București. Dunărea Călărași nu era deloc interesată de acest joc, asigurându-și înaintea ultimei etape locul 8 în clasament, ultimul care-i dădea voie să participe în play-off.

Meciul? Unul extrem de spectaculos pentru un "novice". Cu răsturnări de joc, faze spectaculoase, duble aeriene. Am urmărit meciul la Dolce Sport și prietenul meu, Dragoș Borchină, furat de faze, a căzut și el în plasa meciului.

A rostit faze de genul: "acest meci face cinste handbalului", "jucătorii au dat totul pe teren".  Eu am văzut altceva. Am văzut două echipe care au știut rezultatul dinainte. Călărașiul și-a amăgit suporterii, a condus cu 6 goluri, Turda a revenit și a preluat conducerea.

În ultimele cinci minute însă, cele două echipe au fost extrem de cuminți. Nu au mai atacat porțile ca să nu "pericliteze" munca de până atunci. Nu s-a mai înscris din minutul 57, de ce ar mai fi făcut-o cineva?, pentru că scorul convenea tuturor.

Se vorbește că s-au pariat sume mari de bani pe cotele ce au oscilat între 8 și 10 pentru X. Eu nu cred asta. Spun doar că un astfel de meci nu face deloc bine handbalului și că Federația ar trebui să intervină. Pentru că nu e primul de acest gen, în România se întâmplă tot mai des, tocmai pentru că nu se iau măsuri.

P.S. Și o primă reacție despre meci. Sigur, veți spune că omul e direct interesat, directorul sportiv de la CSM București, Bogdan Vasiliu. Acesta a scris pe contul său de Facebook, imediat după meci. "Flavius Sâsâeac este membru în Consiliul de Administrație FRH... și regizor al unei triste comedii...Niciodată ca ei!". Oficialul bucureștean face trimitere la președintele celor de la Turda, Flavius Sâsâeac.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.