Tenis

Ciocnirea giganților » Federer și Nadal se vor întâlni din nou azi, în finala Masters-ului din Florida

Articol de Luminiţa Paul  —  Sunday 2nd of April 2017 12:00

Care a fost cel mai recent an în care s-au înfruntat în două finale? 2010. Și când au disputat două finale în interval de 3 luni? 2008.

Pare că a trecut o veșnicie de atunci! Circuitul s-a schimbat, combinând un pronunțat aer vintage cu aparițiile curajoase ale unor foarte tineri jucători. Timpul nu părea să fie de partea lui Roger și Rafa și nici a rivalității lor, cea care a hrănit tenisul sezon după sezon începând cu mijlocul anilor 2000. Timpul a greșit și a decis să îndrepte eroarea în aceste anotimpuri ale revitalizării celor doi.

Dau timpul înapoi

După epicul duel de la Melbourne, a urmat unul abreviat, în "optimi" la Indian Wells. De fiecare dată a ieșit deasupra elvețianul, cel care domină acest 2017 halucinant în sensul bun al cuvântului. Astăzi, de la ora 20:00 a României, se va produce a treia întâlnire între Federer și Nadal. Și din nou vor lupta pentru un titlu. Curios sau nu, o vor face în locul în care s-a consumat primul episod al istoriei lor comune. Miami 2004, se impunea surprinzător ibericul, un an mai târziu, jucau deja finala și câștiga dramatic Roger, revenind de la 0-2 la seturi.

Acum vin în finală pe trasee diferite. Federer a avut o semifinală infernală cu Nick Kyrgios, smulsă la limită, după 3 seturi la tie-break. Nadal, în schimb, a controlat disputa cu Fabio Fognini, păstrând rezerve de energie. "Simt că încă trebuie să urc un munte ca să-l înving pe Rafa. E mult mai proaspăt decât sunt eu acum, dar voi fi pregătit duminică", a spus elvețianul. "Joacă atât de bine! Cu asta am spus tot, nu? Când un jucător ca el joacă la un asemenea nivel, e o provocare", a declarat și Rafa. Orice ar fi, lumea se bucură să-i vadă din nou pe un teren de tenis, înfruntându-se. Iar dacă e finală, cu atât mai bine!

23-13în favoarea lui Nadal este raportul meciurilor directe, dar Federer le-a câștigat pe ultimele trei

Meciul dintre Federer și Nadal va avea loc în această seară, de la ora 20:00, pe DigiSport 3 și DolceSport 2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.