Liga 1

Reghe continuă să jongleze cu apărarea: doi fundași, patru cupluri! Cum arată ultima sa improvizație

Moke e titular cert întrucât acoperă mai multe posturi

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Tuesday 4th of April 2017 12:00

Reghe continuă să jongleze cu apărarea: improvizația Pintilii a devenit indisponibilă, Tamaș e tot suspendat.

Steaua trebuie să se roage ca atacanții ei să producă mai multe goluri decât încasează apărarea șubredă. Alibec a făcut diferența în Derby-ul cu Dinamo, o partidă în care defensiva lui Reghecampf a suferit din nou și a pus în pericol punctele.

"Câinii" au egalat la unu, apoi au avut două șanse mari să facă 2-2, un fault al lui Pintilii la Petre nesancționat de Kovacs cu penalty și o bară a lui Rivaldinho. Apărarea fragilă a roș-albaștrilor se subțiază și mai tare înaintea jocului cu Astra, de joi.

Tamaș rămâne suspendat, mai are de stat o etapă. Noutatea după partida cu Dinamo o constituie suspendarea lui Pintilii, eliminat spre finalul jocului de duminică. Reghe trebuie să inventeze un cuplu nou de fundași.

Varianta logică pentru apărare ar constitui-o revenirea după accidentare a lui Bălașa. Jucătorul adus de la AS Roma a lipsit cu Dinamo din cauza unor probleme musculare. Recuperarea sa l-ar titulariza în centru alături de Moke.

Fără Bălașa, Laurențiu va fi forțat să mai improvizeze o dată, așa cum a procedat și cu Pintilii în Derby. Muniru sau Ovidiu Popescu va evolua ca stoper lângă Moke.

Și Muniru, și Popescu sunt mijlocași centrali, românul a fost utilizat chiar avansat în ultima vreme, de când lui Becali i s-a părut că fotbalistul ex-Poli aduce cu Lampard. Dar ei sunt singurii cu calități fizice îndeajuns de bune pentru a se descurca pe poziția de fundaș central.

"Muniru ar fi o variantă ca stoper, da. Să vedem mai întâi cum decurge recuperarea lui Bălașa", a comentat Reghecampf în urma succesului contra lui Dinamo.

În cazul în care va apela la Muniru sau la Popescu lângă Moke, tehnicianul va ajunge la 5 cupluri de fundași centrali rulate de-a lungul acestui sezon, în condițiile în care în lotul său se găsesc doar doi stoperi specializați, Tamaș și Bălașa.

"Pintilii a fost eliminat pentru două «galbene», da, însă s-a descurcat ca fundaș central și a confirmat că e dispus să se sacrifice pentru echipă"
Mihai Stoica, manager Steaua

Cine a jucat stoper la Steaua anul acesta

Jucătorul Postul de bază
Tamaș Stoper
Bălașa Fundaș dreapta/Stoper
Moke Mijlocaș central
Pintilii Mijlocaș central
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.