Campionate

UEFA dă o lovitură granzilor Europei! Se pregătește o "taxă de lux": "Nu se mai poate așa"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday, 04 April 2017

Noul președinte Darko Ceferin vrea să le impună marilor cluburi europene limitarea loturilor și să le restricționeze transferurile scumpe pentru a nu mări decalajul față de restul competitoarelor.

Dacă Platini a reușit, întrucâtva, să pună frână cheltuielilor exorbitante prin fair-play-ul financiar, urmașul său la UEFA vrea să-i continue politica.

Slovenul Darko Ceferin, ca reprezentant al unei federații mici, pregătește "taxa de lux" pentru granzii Europei.

"Champions e frumoasă și spectaculoasă pentru Ceferin, dar nu-i just și tolerabil ca toți marii jucători să tot ajungă în loturile a 7-8 echipe foarte bogate", scrie Gazzetta dello Sport.

În Comitetul Executiv și apoi în Congres, la Helsinki, șeful UEFA va propune măsuri contra elitizării fotbalului și a exilării unor vedete pe banca de rezerve.

"Nu ne putem permite ca grandoarea unor cluburi să le țină în umbră pe altele și decalajul financiar și valoric să se adâncească, limitând oportunitățile celor mici", spunea Ceferin acum câteva zile.

Concret, taxa de lux va însemna "limitarea loturilor și un sistem de transferuri mai corect pentru a evita excesiva și permanenta concentrare a marilor talentelor la un număr mic de cluburi".

O inițiativă care va putea declanșa un nou conflict, granzii amenințând deja cu înființarea unei noi SuperLigi. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.