Fotbal   •   Liga 2   •   DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII CRAIOVA

UPDATE A avut loc un nou termen în cazul dezafilierii Universității Craiova » Declarații tari date de Adrian Mititelu

Articol de Marius Mărgărit, Vlad Nedelea   —  miercuri, 05 aprilie 2017

Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul dezafilieriii Universității Craiova, în care Adrian Mititelu are proces cu FRF, LPF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

update 15:00

S-a terminat audierea lui Mititelu! Următorul termen va fi pe 26 aprilie la ora 11:00

"Acum eram departe. Sigur câștigam titlul de campion. Aveam jucători foarte buni care se maturizau. Ne venea și nouă rândul să câștigăm.

Îl acuz pe Borcea că a spus un lucru la Instanță și altceva s-a întâmplat în Comitetul Executiv", a spus Mititelu la ieșirea din sala de judecată

update 13:45

"În negocierile cu Pițurcă, m-am bazat pe obținerea despăgubirilor de la ANRP pentru un imobil, urmând ca sumele de bani să fie folosite pentru a face o echipă puternică. Așa cum voia Pițurcă. El s-a angajat că îmi rezolvă dosarul la ANRP. M-a pus sa-i garantez 40% din valoarea tranzactiei unui domn care avea intrare la ANRP", a adăugat Mititelu.

Potrivit informațiilor GSP, Păunescu și Gigi Becali ar fost cei care urmau să-l ajute pe Pițurcă. Cel mai probabil, cei doi știau o persoană la ANRP

UPDATE 10:55

Au început audierile inculpaților și ale părților civile! Primul care vorbește este Mititelu.

"Am adus peste 21 de milioane de euro la club, din 2005 când am preluat echipa. M-am împrumutat la bănci, atât eu, cât și ceilalti membri ai familiei. Când am preluat echipa, mai avea doar 3 jucători și era într-o situație foarte grea din punct de vedere financiar.

În 2009 ajunsese la un nivel foarte mare și salariile erau pe măsură. 

Între mine și Dragomir a început conflictul la sfârșitul lui 2010. Eu am fost primul care a contestat felul în care vinde el drepturile TV. Se putea observa că el avea cumparătorul stabilit înainte. Vorbeam și cu alți patroni care recunoșteau asta, dar nu aveau curajul să-i spună. 

Înainte să primesc adresa a doua de la FRF, am vorbit cu Gigi Becali. Mi-a zis că o să fiu exclus. Știa de la Borcea. FRF îi trimisese adresa să renunțe la acțiunile în Instanță.

 Pe 21 iulie am primit înștiințare de la FRF, semnată de Kassai, că echipa a fost exclusă, conform art. 18 din statutul FRF. Fără să indice motivele și nici ce pot să fac sau ce căi de atac aveam ca să contest decizia. Nu mă gândeam că o să îmi ia jucătorii. Au început să plece jucătorii. Erau racolați de frații Becali și de Pițurcă. Plecau unul câte unul. Au ramas 7-8-10.

Nu m-am gândit să fac contestație la TAS pentru excludere. În primul rând fiindcă nu am primit o decizie motivată de excludere, ci doar o adresă sumară. Nu știam că ma pot adresa la TAS fiindcă nu există o astfel de prevedere expresă. Nu puteam merge la TAS pentru că nu mai eram membru afiliat la FRF.

În urma sezonului 2010-2011, am retrogradat sportiv. M-au băgat cu japca, fiind trădat de o parte a jucătorilor, cei controlați de Victor Pițurcă.

Pe 20 iulie 2011, eram cu echipa și am aflat de excludere de la TV. Am auzit că fusesem dezafiliat. Nici nu mă gândeam că e executorie și că nu mai sunt căi de atac.

În vara anului 2011, jucătorii Universității aveau restanțe salariale de maximum 2 luni. Erau și jucători platiți la zi. Fotbaliștii cu salarii mici, in mare parte. Urma să plătesc restanțe deoarece în acea vară urma să-i vând. Toți cei care erau impresariați de Becali au depus în vară memorii.

În vara urmau să intre în vigoare contractele pe care noi le semnasem. Dar cei care au depus nu puteau fi declarați liberi de contract. Consider că motivul excluderii a fost legat de faptul că acești jucători nu puteau deveni liberi de contract", a spus Mititelu.


Știrea inițială:

Mititelu a venit însoțit de mai mulți apropiați. Nicolo Napoli, fost antrenor al Universității, și Marcel Iancu, fost președinte, sunt prezenți la Curtea de Apel. Napoli stă în sala de judecată lângă Mititelu, în bancă.

De asemenea, și Dumitru Dragomir este și el prezent la Curtea de Apel. Alături de el a venit și Mircea Sandu. În plus, Mircea Pascu, fost președinte FRF, a venit și el.

La precedentul termen au fost vizionate mai multe înregistrări ale ședințelor Comitetului Executiv al FRF.


ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)

2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)

3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)

5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)

7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)

11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)

12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.