Campionate

Surpriză! El e cel mai bun pasator din Europa » E la primul sezon într-un campionat de top din Europa

foto: Guliver/GettyImages

Articol de Tibi Demeter  —  Monday, 10 April 2017

Red Bull Leipzig a impresionat în primul său sezon în Bundesliga şi ocupă locul secund în clasament, la 10 puncte distanţă de liderul Bayern Munchen şi are un avans de şapte puncte faţă de Hoffenheim, echipa care încheie podiumul.

Emil Forbserg a contribuit decisiv la parcursul formaţiei venite din Zweite Bundesliga şi este în momentul de faţă cel mai bun pasator din primele cinci ligi din Europa.

Suedezul de 25 de ani a bifat în primul său sezon în prima ligă germană nu mai puţin de 14 pase decisive şi a reuşit să marcheze de alte opt ori.

Forsberg a fost adus de Leipzig în 2015 de la Malmo în schimbul a patru milioane de euro şi ar putea ajunge din vară în Premier League pe Anfield Road, deşi a semnat în iarnă prelungirea contractului cu Leipzig până în 2022.

Poziţia mijlocaşului în vârful ierarhiei este ameninţată de Gylfi Sigurdsson (Swansea), Christian Eriksen (Tottenham), Kevin de Bruyne (Manchester City), Luis Suarez (Barcelona) şi Toni Kroos (Real Madrid), cei patru având un număr egal de pase decisive (11).

Marea surpriză în clasamentul celor mai buni pasatori din primele cinci ligi importante de fotbal din Europa este Thomas Muller. Atacantul lui Bayern Munchen a primit un nou rol de la venirea lui Carlo Ancelotti şi a reuşit nu mai puţin de 10 pase decisive în Bundesliga.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.