Liga 1

S-a terminat turul play-off-ului » 4 lucruri pe care le știm înainte de finalul campionatului: efectul Alibec + Gnohere și ce speranțe mai au Dinamo și Astra

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 aprilie 2017

Astăzi s-a terminat turul play-off-ului Ligii 1. După 5 etape, lucrurile par să se simplifice la vârful clasamentului.

1. FCSB 36p
2. Viitorul 34p
3. Dinamo 29 p
4. CFR Cluj 29p
5. CSU Craiova 27p
6. Astra 23p

GSP.RO a tras linie după turul play-off-ului și prezintă 5 concluzii înainte de următoarele 4 etape. 

1. Dinamo SPERĂ LA TITLU, ASTRA DOAR LA LOCUL 2

După victoria de azi, 2-1 cu Astra, Dinamo mai speră la titlu, fiind la 7 puncte de FCSB și 5 de Viitorul. Totuși, este greu de crezut că echipa lui Contra mai poate recupera distanța față de primele două echipe.

Astra, campioana en-titre, nu mai are șanse la primul loc, fiind la 13 puncte de FCSB. Astfel, Șumudică ratează șansa de a câștiga al doilea titlu consecutiv, dar poate influența lupta la vârf.

2. Doar FCSB și Viitorul au șanse concrete la titlu

Deși matematic toate cele 6 echipe pot spera la titlu, jocul le dă speranțe doar celor de la FCSB și Viitorul. Cele două au un avans important față de rivale și se vor lupta cap la cap pentru titlu, urmând ca meciul direct de pe 24 aprilie să decidă în proporție mare campioana.

Și CFR putea spera la titlu, dar ultimele rezultate le-au redus șansele clujenilor.

3.  Efectul Alibec + Gnohere

În iarnă, FCSB i-a transferat pe Alibec și Gnohere, pentru 2,25 milioane de euro. Prezența celor mai buni atacanți din Liga 1 în lotul roș-albaștrilor se vede în play-off. Cei doi atacanți decid fiecare meci al echipei lui Reghecampf, iar FCSB este echipa cu cele mai multe goluri marcate - 9.

4. Viitorul, fără experiență

Viitorul a dominat sezonul regulat din Liga 1, intrând în play-off de pe primul loc. Elevii lui Hagi au început furtunos și au învins-o pe FCSB, 3-1, distanțându-se de rivali. Totuși, pe finalul turului, Viitorul a scăzut din turație, iar lipsa de experiență s-a văzut în înfrângerea cu CSU Craiova, 0-1, și egalul cu CFR, 0-0.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.