Fotbal   •   Liga 1   •   ALEGERI LPF

Candidat surpriză la LPF: ”M-ar interesa șefia Ligii doar dacă nu mai candidează Gino”

Articol de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit   —  miercuri, 12 aprilie 2017

Marius Stan admite că, la alegerile din noiembrie, ar fi tentat să intre în cursa pentru conducerea Ligii cu condiția ca Iorgulescu să nu mai vizeze un nou mandat. Felix Grigore pare indecis, iar Dinu ”Vamă” spune că nu-și dorește președinția Ligii.

Înaintea bătăliei pentru șefia FRF, unde vor avea loc alegeri la începutul anului viitor, va intra pe tapet tema unui nou mandat în fruntea LPF. În noiembrie vom ști dacă Iorgulescu va continua la Ligă ori președinția va ajunge pe alte mâini.

Gino e tentat să atace un nou mandat, dar, în culise, apele se mișcă și pentru eventuala concurență. Iar momentan sunt deja trei nume vehiculate ca potențiali candidați: Marius Stan, Dinu Gheorghe și Felix Grigore.

Actual manager sportiv la Chiajna, Marius Stan admite că "m-ar interesa să intru în cursă, dar numai dacă Iorgulescu va renunța. Acum e omul potrivit la locul potrivit. Sigur că aș veni cu niște planuri de dezvoltare, dar e prematur să discutăm subiectul".


Grigore: "Sunt prieteni care mă încurajează să concurez"

Director de competiții la FRF, Felix Grigore e mai circumspect: "E adevărat că sunt prieteni și apropiați din fotbal care mă încurajează să candidez în noiembrie la LPF. Mai e însă destul timp până la scrutin, nu cred că pot răspunde acum clar la această întrebare".

Grigore ar fi împins către Ligă de "administrația Burleanu", care ar avea nevoie acolo de un apropiat în condițiile în care Iorgulescu s-a plasat deseori pe poziții de forță contra FRF încă de la înscăunarea actualului președinte al federației.

"Vamă": "E o funcţie care se ocupă cu multă influenţă politică"


Singurul tranșant e Dinu Gheorghe: "Nu mă interesează să candidez la LPF. Dacă voiam, anunţam mai demult. Şi mai cu seamă în faţa lui Marius Stan, nu are nimeni nicio şansă. E o funcţie care se ocupă cu multă influenţă politică. Dar și dacă aş avea acest sprijin, nu m-ar tenta să conduc Liga. Am contractul cu Digi, îmi văd de treburile mele. Şi aşa, fotbalul românesc este o activitate atipică, nu ştiu cum rezistă în condiţiile astea de susţinere financiară. Va fi foarte greu când se va încheia actualul contract de drepturi TV. Atunci o să trecem la semiprofesionism, probabil, ca în Malta, Luxemburg sau Andorra. Unii fotbalişti vor merge şi la birou, la muncă, iar seara se vor duce la antrenament. În clipa asta, doar FCSB se poate autofinanţa".

"Vamă" completează: "Obligaţia celui care va fi la Ligă e să aducă un nou contract bun cu televiziunile şi să organizeze competiţia. Eu nu cred însă că se va mai putea obţine un asemenea contract. Marius Stan şi-a anunţat candidatura. Să vedem dacă va mai fi interesat şi Gino. Oricum, amândoi sunt cu puterea actuală. O să fie o luptă interesantă, probabil unul va ceda înainte de alegeri".

Pericol de denunțare a contractului?

Oricum, unul dintre pilonii viitoarelor alegeri va fi cel legat de menținerea actualului contract de drepturi TV, cu 27,5 milioane de euro pe sezon din partea companiei Intel Sky Broadcast din Malta.

Asta pentru că s-au intensificat în ultimele săptămâni zvonurile legate de o posibilă denunțare a înțelegerii din partea firmei ISB, subiect alimentat și de faptul că ar exista în momentul de față o întârziere de un milion de euro la plățile datorate către LPF.

De altfel, Liga ar fi folosit banii virați pentru Cupa Ligii de Adeplast pentru a achita către cluburi ratele din drepturile TV, rămânând însă, momentan, restantă cu banii pentru Cupa Ligii.

2019e anul scadenței actualului contract pentru drepturi TV al Ligii 1: parteneriatul ISB cu LPF a început în vara lui 2014

13e locul pe care-l ocupă Liga 1 la capitolul dimensiunii drepturilor TV în campionatele europene, potrivit unui raport publicat recent de UEFA; ierarhia s-a efectuat în funcție de media câștigului pe club

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.