Handbal

Scandal URIAȘ pe net, între unguri și antrenorul lui CSM: "Paula a primit în cap un litru de urină, monezi şi brichete! Naziștii au făcut-o animal, ţigancă şi orfană!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 17 aprilie 2017

Antrenorul handbalistelor de la CSM București, Per Johansson, a răbufnit pe contul său de Instagram, unde a postat un mesaj cu tente xenofobe în încercarea de a sancționa felul în care fanii unguri au tratat-o pe Paula Ungureanu la meciul Ferencvaros - CSM.

"Performanța din aceste două debyuri est-europene m-a făcut să lăcrimez, dar sunt și dezamăgit de lumea bolnavă în care trăim, o lume în care ura este în creștere. În Ungaria xenofobia şi fascismul sunt acceptate în proporţie de peste 50 la sută.

A fost mai mult decât sport și mai mult decât Ferencvaros contra CSM. A fost Ungaria contra România, două ţări care se urăsc, iar ura a fost înfricoşător de reală.

Portarul nostru, Paula, a primit un litru de urină în cap, zece monezi şi trei brichete, iar 5.000 de fasciști, nazişti și ultrași i-au strigat: «Du-te acasă ţigan, animal, orfan!» Nu am putut merge un metru fără a fi însoțiți de poliție", a scris antrenorul lui CSM.

Contre online cu suporterii

„E adevărat că sunt mulți idioți și fasciști printre ultrași. Și în Ungaria, și în România, și în Suedia. Dar tu condamni întreaga țară aici! Înțeleg că ești furios, dar încearcă să nu generalizezi, chiar dacă e la modă să ataci Ungaria în aceste zile ...”, i-a replicat un suporter maghiar pe Instagram.

Antrenorul lui CSM a revenit cu un răspuns: “Îmi cer scuze dacă am generalizat, nu ăsta a fost scopul meu. Cunosc mulți unguri de calitate. Dar voi știți că m-am referit la cei care mi-au atacat jucătoarele, iar jobul meu este să le protejez. Nu urăsc Ungaria, însă urăsc fascismul”.

CSM București a câștigat și manșa retur din Ungaria contra lui Ferencvaros, scor 27-26, după 30-25 în tur, calificându-se în Final Four.

Citește și: Scene incredibile la meciul din Ungaria al fetelor de la CSM București: Paula Ungureanu, atacată și scuipată!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.