Tenis

Dezastru pentru Șarapova! Anunț de ultimă oră: "Ăsta e un Grand Slam, nu casting! N-are ce căuta"

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 20 April 2017

Bernard Giudicelli, președintele Federației Franceze de Tenis, a declarat că oficialii de la Roland Garros nu pot invita la turneu o persoană care a consumat substanțe interzise, având în vedere investițiile făcute pentru lupta antidoping.

Giudicelli susține că o decizie în privința unui eventual wildcard pentru Maria Șarapova la Roland Garros va fi luată pe 15 mai.

"Organizăm un turneu de Grand Slam, nu un casting. Investim 1,5 milioane de euro în lupta antidoping şi nu putem invita o jucătoare sancţionată pentru consum de substanţe interzise.

Nu putem, pe de o parte, să mărim fondurile pentru lupta antidoping şi, pe de altă parte, să o invităm pe ea. Integritatea este punctul nostru forte. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată", a spus oficialul francez pentru L'Equipe.

Rusoaica de 30 de ani a primit deja wildcard-uri pentru turneele WTA de la Stuttgart, Madrid și Roma. Grand Slam-ul francez va avea loc în parioada 22 mai - 11 iunie. 

Șarapova a câștigat de două ori turneul de la Roland Garros, în 2012 și în 2014. Cel de-al doilea trofeu a venit în urma unei finale câștigate în fața Simonei Halep.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.