Tenis

Tirada lui Năstase la adresa jurnalistei care i-a taxat remarca rasistă: "De ce ai scris așa ceva? Ești o proastă, ești o proastă!" » Reacția ziaristei britanice

Eleanor Crooks

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 22 April 2017

Ilie Năstase nu s-a oprit după cele trei ieșiri de astăzi. După remarca rasistă la adresa Serenei Williams, cea nepotrivită la adresa antrenoarei Marii Britanii și răspunsul pentru jurnaliștii englezi, Năstase a avut și un dialog direct cu jurnalista care a scris în media britanică despre declarațiile nepotrivite ale fostului tenismen.

Căpitanul nejucător al României a vorbit cu Eleanor Crooks, corespondentul Press Association Sport tennis la FED Cup, și i-a spus, printre altele: "De ce ai scris așa ceva? Ești o proastă, ești o proastă!". Tirada a avut loc în fața a numeroși jurnaliști și a durat 2-3 minute.

"M-a făcut proastă, a repetat asta, m-a întrebat de ce l-am făcut rasist. I-am explicat că am scris doar ce s-a întâmplat și că a fost un comentariu nepotrivit despre culoarea pielii. El mi-a spus că englezii au venit chitiți să-l prindă cu ceva și m-a mai făcut proastă de câteva ori. Din fericire, era în cealaltă parte a sălii și erau ziariști în jurul nostru, așa că a fost doar neplăcut, nu amenințător. Dar nu e un comportament pe care l-ai aștepta de la un om în poziția lui. Complet nepotrivit, mai ales că nu a contrazis acuratețea celor scrise de mine", a mai spus Crooks, care a vorbit și cu reporterul Gazetei, Ionuț Coman, despre incident: "Erau jurnaliști români de față, dar nimeni n-a spus nimic. M-a mirat faptul că Năstase nu înțelegea ce a greșit".

"E păcat să-l vezi pe Năstase făcându-se de râs în așa hal, fiindcă puțini au făcut mai multe pentru a populariza tenisul. Românii abia știau ce e o rachetă când el și Țiriac au pornit la drum în anii '60. Dar e momentul să scăpăm tenisul de Ilie Năstase și ceilalți dinozauri din sport"Simon Briggs, corespondent The Telegraph la FED Cup

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.