Altele

OPINIE Ilie Năstase și galeria lui Dinamo au făcut ieri câte un om să plângă » Scutul pro-mârlănie vs "Sportul este pentru prieteni"

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 23 aprilie 2017

O englezoaică, Johanna Konta, adversara României, a izbucnit în lacrimi pe teren, după niște vorbe de duh, ivite din nemărginitul izvor de boacăne al lui Ilie Năstase. Gică Craioveanu, rivalul celor de la Dinamo, a plâns ca un copil după un gest neașteptat al fanilor "alb-roșii".

Ilie Năstase a înjurat-o "puțin" pe Johanna Konta. Jucătoarea aflată pe poziția a 7-a WTA a ieșit de pe teren, a reintrat și ne-a bătut de ne-a zvântat. După ce s-au calmat lucrurile, în jurul antrenorului nejucător al echipei de Fed Cup s-a creat un adevărat scut pro-mârlănie.

Fotbaliști, oameni de televiziune, politicieni și klingonieni au sărit în apărarea celui mai mare tenismen român. Cea mai vehementă reacție a fost cea a Soranei Cîrstea, care n-a găsit nimic deplasat și a acuzat-o pe Konta că-i mult prea sensibilă: "Nici ea nu știa de ce plânge în afară de faptul că am început eu să o conduc. Nu e OK! Ai 27 de ani, 25 sau cât ai, maturizează-te, nu suntem la grădiniță". Ce-i drept, și englezoaica a reacționat de parcă ar fi fost un om, cu sentimente și alte chestii de genul. Întrebarea firească este, tu, Sorana, având un psihic de fier, de ce ai pierdut 5 game-uri consecutive după reluarea partidei?

Să trecem acum la celălalt caz, în care huliganii, nemernicii ăia care merg sute de kilometri după echipele lor, cheltuindu-și banii, energia și timpul, l-au făcut pe "El Grande" Gică să rămână mut de emoție. Cu câteva minute înainte de startul partidei dintre CS U Craiova și Dinamo, încheiată 2-2, galeria "câinilor" l-a chemat pe Craioveanu. Speram din toată inima să se oprească: "Gică, nu te duce! Te fac ăștia praf. Îți dau cu scaune-n cap, te scuipă, te-njură". Că asta fac huliganii, nu? Mai naiv din fire, s-a îndreptat către peluză, care a începu să-l aclame. ȘOC! Sau nu.

În final, în loc de morală, avem două citate. Vă las pe voi să ghiciți cine și ce a spus. Unul îi aparține lui Gică Craioveanu, celălalt unei doamne cu nume dificil, Anne Keothavong , căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii.

"Nu mă așteptam să primesc asemenea cuvinte. Au fost jigniri. Nu așa te comporți. Dacă erați acolo, puteați observa că a fost o situație neplăcută"

"S-au comportat exemplar și sper să ne revedem curând. Sportul este pentru prieteni. Îi felicit!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.