Campionate

Mutare de senzație: Luciano Moggi a preluat un club din Europa de Est!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 27 April 2017

Fostul director general al lui Juventus, Luciano Moggi, a revenit în fotbalul profesionist. Acesta a fost cooptat în conducerea clubului albanez Partizani Tirana.

Omul de fotbal care în iulie va împlini 80 de ani va fi director general al formației din capitala Albaniei în următorii 3 ani.

Moggi a fost deja prezentat la Partizani. Informația este pe site-ul oficial al clubului, însoțit de imaginea de mai jos: "Datorită experienței pe care o are, Moggi poate ajuta clubul să ajungă la cel mai înalt nivel. Nu doar la nivel național, cât și internațional". 

Cine e Partizani Tirana:
- formația a apărut la 4 februarie 1946 (71 de ani)
- în ultima ediție de campionat a terminat pe locul 2 și acum este tot pe 2, la egalitate cu Kukesi și cu 3 puncte peste Skenderbeu
- are 15 titluri în Albania, ultimul abia în sezonul 1992-1993
- are 15 Cupe ale Albaniei, ultima în 2004

Implicat în scandalul Calciopoli

Juventus a fost retrogradată în Serie B, iar titlurile câştigate în 2005 şi 2006 i-au fost retrase în scandalul Calciopoli, managerul general Luciano Moggi şi directorul Antonio Giraudo fiind găsiţi vinovaţi de faptul că obţineau arbitraje favorabile.

''Acest proces s-a desfăşurat într-un mod anormal. Nu s-a ajuns la nicio concluzie'', a declarat Moggi după anunţarea verdictului.

În 2011, un tribunal din Napoli l-a găsit vinovat pe Moggi de trucare de meciuri şi l-a condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare, dar Moggi a făcut apel. Tribunalul a afirmat că Moggi a fost capul unui grup care încerca să selecteze arbitri pentru anumite meciuri, pentru a influenţa rezultatele, însă oficialul a negat acest lucru.

În acelaşi an, Comitetul Olimpic Italian (CONI) a pierdut un apel de ridicare a suspendării sale pe viaţă din fotbalul italian. În urma prescrierii, Moggi a evitat o pedeapsă de 28 de luni de închisoare, iar Giraudo una de 20 de luni.

A încercat afaceri și cu Dinamo :)

Meciul Dinamo - Săgeata Năvodari 4-1 din 2014 a fost urmărit din tribune de către Luciano Moggi şi Augusto Inacio.

După acel meci Luciano Moggi a declarat că a venit în România pentru a urmări mai mulţi jucători. Italianul a fost impresionat atunci de Matei, Lazăr şi Rotariu.

La un moment dat s-a pus problema unui parteneriat între Moggi și Dinamo. Italianul urma să ducă mai mulți fotbaliști din "Groapă" în Italia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.