Campionate

"Carlo Nazionale" ˘» Ancelotti a făcut ce nimeni nu a putut » Ce record a stabilit după titlul cu Bayern

+1 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 30 aprilie 2017

Ancelotti a luat titlul și-n Bundesliga. Al 4-lea campionat de top pe care-l câștigă, după Serie A, Premier League și Ligue 1. Doar Primera i-a scăpat.

Lui Carlo Ancelotti i s-a spus ani la rând "Mister Europa Cup". Justificat. Cinci triumfuri a bifat tehnicianul italian în Liga Campionilor, două ca jucător, trei ca antrenor. Sezonul acesta, primul pe banca lui Bayern, nu i-a ieșit cu Liga.

Bavarezii au părăsit competiția în "sferturi", eliminați de Real, scor 1-2, 2-4. Dar și-au adjudecat deja titlul în Bundesliga, cu 3 etape înaintea finalului. Al 5-lea consecutiv și al 27-lea din istoria clubului. Nimeni în Germania n-a mai reușit o asemenea performanță!

Iar Ancelotti trebuie să se mulțumească de data aceasta cu titlul de "Carlo Nazionale". Pentru el e al 4-lea campionat din Top 5 Europa pe care-l câștigă, după Serie A, cu Milan, Premier League, cu Chelsea și Ligue 1, cu PSG.

Doar LaLiga, fostă Primera Division, i-a scăpat. A pierdut cu Real în fața lui Atletico, 2014 și a Barcelonei, 2015, dar i-a consolat pe madrileni cu Liga Campionilor 2014. Vestita "La Decima", după care alergau din 2002. 

19 trofeeare Ancelotti în cariera de antrenor: 10 câștigate la nivel național, 9 internaționale

Lewa poate face "tripla"

Dacă Bayern a ratat ocazia unui hat-trick titlu-Cupa Germaniei-Ligă, Lewandowski e singurul său jucător care mai are șansa unei "triple". Cu cele două goluri înscrise la Wolfsburg, polonezul a ajuns la cota 28, redevenind lider în clasamentul golgeterilor, Aubameyang are 27. Iar soția îl va aduce pe lume, cât de curând, pe Lewandowski junior! 

Sărbătoare în cârje

Operat la picior, portarul Manuel Neuer n-a făcut deplasarea la Wolfsburg. Dar tot a sărbătorit titlul. În cârje, în fața casei, alături de câinele său. Și fără tradiționala halbă cu bere. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.