Liga 1

20 de ani pentru omor » Procurorul a cerut pedepse maxime pentru inculpații din cazul suporterului dinamovist ucis

Dinamoviștii nu au uitat de colegul lor ucis

Articol de Marius Mărgărit  —  Wednesday 3rd of May 2017 12:00

În cazul lui Adrian Matei, tânărul dinamovist ucis anul trecut după un Steaua-Dinamo, procurorul a cerut la ultimul termen pedepse maxime pentru inculpaţii Badea și Pătraşcu.

Cercetarea judiciară a luat sfârşit ieri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul legat de uciderea lui Adrian Matei (18 ani), în urma unei altercaţii după un Steaua- Dinamo, anul trecut, în august.

Mătuşa şi unchiul lui Adrian, soţii Neicu, au povestit instanţei cum "toată familia e devastată! Părinţii sunt tot în stare de şoc, merg în fiecare zi la cimitir, să fie lângă Bubu". Au curs iar lacrimi grele.

Alexandru Badea, acuzat de omor, a continuat să îşi susţină nevinovăţia, contestând şi testul poligraf: "Poliţista care m-a asistat îmi tot spunea că ştie ea că sunt vinovat, că nu are rost să mai fac testul, că o să iasă împotriva mea".

Contradicţii pe probe

În încheiere, procurorul a cerut pedepse maxime: 20 de ani pentru Alexandru Badea, acuzat de omor simplu, şi 5 ani pentru Ionuţ Pătraşcu, acuzat de tâlhărie calificată. În cazul ultimului s-au invocat "probele clare,  incriminatorii, gravitatea faptei comise în public şi dispreţul faţă de viaţă".

"Poate a fost Pătraşcu"

Avocatul lui Badea a susţinut că "nu există nicio probă clară care să demonstreze că Badea a dat lovitura cauzatoare a decesului. Poate că Pătraşcu l-a lovit în cap pe Matei, de unde să ştim că nu?! Badea s-a prezentat singur la organele de urmărire penală, care bâjbâiau. Tocmai ca să se afle adevărul. A recunoscut că a fost acolo, că l-a lovit în umăr cu un baston telescopic, dar niciodată că i-a dat în cap".

A cerut achitarea clientului său, "în lipsă de probe clare. Dacă va fi considerat vinovat, acordaţi-i circumstanţe atenuante, să execute doar o treime din încadrarea pedepsei. Ce câştigă societatea dacă ei intră în închisoare?! Nimic. Vor învăţa şi ce nu ştiau, nu se vor corecta. Ştim cum e sistemul penitenciar din România!".

Judecătoarea se va pronunţa pe 16 mai.  

"De la început am vrut să colaborez pentru aflarea adevărului. Dacă l-aş fi omorât eu, m-aş fi spânzurat. Vă rog, nu mă judecaţi pentru ceva ce nu am făcut!"
Alexandru Badea, acuzat de omor

"S-a cerut pedeapsa maximă, ca pentru un infractor care e pericol social. Dar eu muncesc, interacţionez cu oameni, nu sunt un pericol social!"
Ionuţ Pătraşcu, acuzat de tâlhărie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.