Liga 1

Reghecampf încearcă să scape prin "metoda Șumudică"! Planul pus la punct de antrenor cu avocatul lui

Reghe cere clemență de la Comisia de Disciplină

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Thursday 4th of May 2017 12:00

Reghecampf a cerut Comisiei de Disciplină să-i amâne suspendarea până după finalul campionatului, cum s-a procedat cu cazul pariurilor antrenorului Astrei.

"Lăsați-mă să stau pe bancă în ultimele două etape și mă suspendați după!". Așa a sunat apărarea lui Reghecampf, pe care arbitrul Hațegan l-a eliminat în Derby din cauza protestelor.

Laurențiu s-a enervat din cauza penalty-ului din prelungiri, din care Dinamo a marcat golul victoriei cu 2-1. Antrenorul riscă să ia o suspendare de două etape, ultimele din acest sezon.

Lui Șumi i-a mers

Cazul Reghecampf a fost discutat în ședința de ieri a Comisiei și decizia s-a amânat pentru vineri. Tehnicianul nu s-a resemnat cu ideea că va fi suspendat, caută o portiță care să-i permită să participe la ultimele runde, decisive pentru titlu.

Avocatul lui Reghe, Dan Idita, a făcut apel la un precedent ca să-l scape pe antrenorul FCSB. Precedentul e legat tocmai de Șumudică! Marius a fost judecat și suspendat spre finalul sezonului trecut pentru că pariase pe mai multe evenimente, inclusiv meciuri de fotbal.

Sancțiunea, două luni în care n-a avut voie să ia contact cu echipa nici măcar în antrenamente, i-a fost amânată până după sfârșitul campionatului. Șumudică a câștigat titlul și și-a consumat după aceea suspendarea.

Reghecampf cere să fie tratat la fel, să i se permită să-și conducă echipa în partidele cu Astra și cu Craiova și pe urmă să devină activă pedeapsa.

Până când se amână?

În cazul lui, o asemenea facilitate ar fi și mai convenabilă decât pentru Șumi. Fiindcă Reghecampf plănuiește să plece din România după ultima rundă. El are un acord cu o grupare din zona arabă și e decis să schimbe campionatul. Ceea ce ar însemna ca suspendarea din Liga 1 să-i fie amânată în continuare, până în momentul în care ar reveni în România.

Antrenorul nu a confirmat că se va transfera, dar nici nu a dezmințit planul în declarațiile pe care le-a avut în ultimele săptămâni. Becali îi promite că-l lasă să plece gratis, chiar dacă mai există contract valabil încă un an: "Eu n-am vorbit cu el, am discutat doar cu Anamaria, care susține că Laur n-a semnat la arabi. Poate nu vor să recunoască. Dacă a semnat acolo, asta e!, ne vom despărți".

"Nici nu e nevoie să mai stea Reghe pe bancă în astea două etape, eu zic c-o să câștigăm și fără antrenor, pentru că nu vom avea adversare puternice"
Gigi Becali, patron FCSB

3trofee are Reghecampf la FCSB: două titluri de campion și o Supercupă, toate câștigate în primul mandat, derulat între 2012 și 2014. Acum ar trebui s-o depășească pe Viitorul pentru al treilea campionat în roșu și albastru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.