Liga 2

Veste uriașă pentru o echipă de tradiție: se întoarce pe stadionul pe care a făcut istorie

Imagini cu bucuria suporterilor gălățeni din 2011, după victoria în fața lui Poli Timișoara, care a transformat-o pe Oțelul în campioană //FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 04 mai 2017

Oficialii echipei suporterilor Oțelului Galați au anunțat astăzi că echipa se va întoarce în scurt timp pe propria arenă, stadionul pe care a reușit cea mai mare performanță din istoria clubului, câștigarea titlului în 2011.

"SC Oțelul Galați și ArcelorMittal Galați au încheiat un parteneriat prin care echipa noastră va disputa meciurile de pe teren propriu pe legendara arenă, Combinatul Siderurgic fiind, ca și acum peste 50 de ani de la înființarea clubului oțelar, unul din partenerii strategici în integrarea valorilor sportive în cadrul comunității locale.

Reușim, astfel, să îndeplinim una din cele mai mari doleațe ale suporterilor roș-alb-albaștri, să readucem fotbalul gălățean în locul unde a obținut cele mai reprezentative succese, acolo unde fanii se simt cu adevărat „acasă” atunci când își susțin echipa favorită și unde noi visuri se vor naște și pe care le vom îndeplini împreună: Stadionul Oțelul", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării gălățene.

SC Oțelul Galați este foarte aproape de promovarea în Liga a treia, situându-se pe primul loc în clasamentul Ligii a patra, la distanță mare de locul secund.

Gălățenii vor avea însă de disputat un meci de baraj, care, cel mai probabil, va avea loc chiar pe stadionul "Oțelul".

Se întorc de unde au fost evacuați 

Începând cu momentul în care Oțelul a intrat în faliment, fosta campioană a României nu a mai disputat niciun meci pe vechea arenă.

În 2015, Oțelul a fost chiar evacuată de pe stadion de către reprezentanții ArcelorMittal, care au decis să nu mai permită echipei fanion a orașului să-și dispute meciurile pe teren propriu.

Motivul a fost unul simplu: oficialii echipei nu mai plătiseră chiria la stadion de peste un an, ajungând la o datorie de 200.000 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.