- Într-un comunicat postat astăzi, DNA anunță că "începe punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 05 mai 2017, față de inculpatul Dumitru Dragomir";
- Procurorii au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții: Ioan Bendei, administrator RCS-RDS, Mihai Dinei, coordonatorul activității juridice a firmei, Florin-Bogdan Bădiță, administratorul Crystal Palace Ballrooms și fiul lui Dragomir, Bogdan-Dumitru, asociat unic al aceleiași firme.
Context
Conform procurorilor DNA, "în cursul anului 2008, la nivelul L.P.F. s-a organizat o licitație având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiției Liga I, în sezoanele competiționale 2008-2009, 2009-2010 și 2010-2011.
În urma desfășurării licitației cu strigare, consorțiul de firme menționat anterior (RCS-RDS) a fost declarat câștigător, prețul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA).
În aceste împrejurări, inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-și interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligațiilor contractuale ale consorțiului, a solicitat reprezentanților companiei de televiziune prin cablu să intre într-un parteneriat de afaceri cu o firmă pe care acesta o controla".
Începînd cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată către RCS & RDS.
Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir.
DNA completează: "Conținutul contractului a fost anume conceput de părți astfel încât să creeze aparența unei asocieri tipice și să mascheze cât mai bine voința lor reală internă, aceea de a da, respectiv de a lua mită. În baza acestui contract, în perioada 18.08.2009 - 10.05.2011, compania de televiziune prin cablu a plătit societății respective, în 27 de tranșe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei).
În perioada 2015-2016, părțile implicate în încheierea contractului de asociere în participațiune, au acționat pentru „spălarea” și „curățarea” sa de caracterul infracțional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia. Astfel, au fost încheiate mai multe contracte, părțile preocupându-se exclusiv să confere contractului de asociere în participațiune un caracter licit, în special în privința sumei de 3.100.000 euro, plătită în condițiile de mai sus".
COMUNICATUL INTEGRAL PE SITEUL DNA.
Dragomir mai are două condamnări la activ, ambele în primă instanță.
- Tribunalul București i-a dat 7 ani cu executare pentru evaziune și spălare de bani în iulie 2016 pentru nereguli privind vânzarea drepturilor TV, într-un dosar din 2014;
- Tot anul trecut și tot la Tribunalul București, Dragomir a primit 3 ani cu suspendare în dosarul dezafilierii Universității Craiova. Ambele procese sunt în curs de soluționare la Curtea de Apel.
{{text}}