Handbal

Corespondență din Budapesta » Cu pistoalele pe masă » GSP a vorbit cu Mayssa Pessoa și Gnonsiane Niombla înaintea meciului dintre Vardar Skopje și CSM București

Gnonsiane Niombla (stânga) și Mayssa Pessoa au pozat ca înaintea unui duel din Vestul sălbatic

Articol de Marian Ursescu, Alex Nicodim (foto)  —  vineri, 05 mai 2017

CSM București și Vardar Skopje se înfruntă sâmbătă în semifinalele Ligii Campionilor. Mayssa Pessoa și Gnonsiane Niombla au vorbit cu Gazeta înaintea partidei.

Mayssa Pessoa, eroul CSM-ului în finala de anul trecut, când a apărat două aruncări de la 7 metri, va fi acum adversar în semifinala de la Budapesta

"Apără Mayssa! Apăra Mayssa!"

Portarul "naționalei" Braziliei a dus CSM-ul spre câștigarea Ligii Campionilor în 2016. Heidi Loke și Cornelia Groot o țin și acum aminte pe sud-americancă. Pessoa a plecat de la CSM, e acum la Vardar și va juca azi împotriva fostei sale echipe. Nu are emoții, dar și-ar dori să joace cât mai mult, pentru că în acest sezon a fost mai mult rezervă, fiind preferate colegele ei, Leynaud sau Suslina.

Mayssa a apărut cu un nou look la Budapesta. Tunsă scurt, băiețește, nu mai e blondă, ci brunetă!

- De ce ți-ai schimbat look-ul?
- Am stat foarte mult blondă, îmi crescuse părul și, sincer, am vrut altceva. Ce nu-ți place așa, brunetă?
- Da, dar ți-ai schimbat look-ul, ți-ai schimbat și norocul?
- (îmi dă una peste mână) Nu! Nu mi-am schimbat norocul, am venit aici să câștigăm și vom câștiga.
- Ce e nou pentru tine față de anul trecut?
- Nu mai sunt prima dată la un Final Four, dar am emoții la fel de mari. Sunt bucuroasă că am ajuns din nou la Final Four, că sunt aici, cu Vardar. Vom lupta, de asta am venit, și eu cred că avem șansa noastră. Sunt puțin tensionată, dar și concentrată pe ce am de făcut. Ca să trecem de CSM București trebuie să fim o echipă, să jucăm ca o echipă!
- Te-ai reîntâlnit cu fostele colege, ați vorbit?
- Sigur. Mi-au lipsit mult. Am discutat, am vorbit, așteptam de mult să ne revedem. Nu e cel mai bun prilej, dar am stat și am vorbit de momentele bune, de cele mai puțin bune, amintiri care mi-au rămas în minte și în inimă.
- CSM e mai puternică decât sezonul trecut?
- Cred că e la fel de bună. Sunt jucătoare noi, dar toate sunt de clasă mondială. De altfel, toate echipele de aici au în componență poate cele mai bune jucătoare din lume.
- Cum te simți la Vardar?
- Clubul este foarte OK. Cred că e cel mai mare club din Europa, la fete, avem toate condițiile, avem o bază de pregătire superbă. Dar orașul nu e la fel ca Bucureștiul. E mai mic, ai mai puține lucruri de făcut. Am început să mă adaptez, deși mi-a fost foarte greu la început.
- Ce obiectiv aveți?
- Să câștigăm trofeul, firește. Eu cred că putem realiza asta.
- Te-ai gândit să te întorci la București?
- Mi-ar plăcea, dar nu știu ce să spun acum. Cert e că m-am îndrăgostit de oraș, mi-am făcut prieteni, începusem să înțeleg limba, se asemăna cu portugheza, limbi latine, dar nu știu ce-mi va rezerva viitorul. Cum se spune, niciodată să nu spui niciodată. 

"Vrem să câștigăm trofeul, dar toate echipele au venit pentru asta!"

Gnonsiane Niombla e debutantă la un Final Four. Franțuzoaica speră să facă un turneu final bun și să-și ajute echipa să rămână regina Europei

- Gnonsiane, ai emoții?
- Oof, am emoții pentru că e primul Final Four din viața mea. Sunt aici, la Budapesta, cele mai bune patru echipe din Europa. Dar când vor începe meciurile, nu voi mai fi stresată, mă voi concentra doar la joc.
- CSM e campioana Europei. Poate să-și apere trofeul?
- Poate, dar e nevoie să luptăm 60 de minute pe teren, să ne batem pentru orice minge, cred că jocul se va decide pe apărare și de aceea va trebui să punem mult suflet. Dacă în apărare ne vom apăra cum știm să o facem, vom înscrie goluri mai ușoare în atac.
- Ce ne spui de Vardar?
- Au foarte, foarte multe fete valoroase, dar cred că nici noi nu ducem lipsă de așa ceva. Va fi un meci de care pe care, din care sper să câștigăm noi.
- E o problemă pentru Vardar că a schimbat mulți antrenori?
- Și la noi s-au schimbat antrenorii. Nu e o problemă pentru că sunt aici, sunt între cele mai bune echipe. Cred că fiecare tehnician a încercat să aibă rezultate cât mai bune cu echipa.
- Pe cine îți dorești în finală, pe Buducnost sau pe Gyor?
- Stop, stop! Noi nu ne-am calificat în finală. Mi-e indiferent, nu mă gândesc la acel meci, pentru mine e important să jucăm finala, dar pentru asta va trebui să trecem de Vardar.
- Procentual, ce șanse crezi că are CSM să-și păstreze trofeul?
- Eu cred că 50%. Nu 100%, doar 50%. Ne dorim foarte mult să câștigăm trofeul și asta o vom arăta pe teren. 

"Nu-mi place să pierd!"

Vardar Skopje a schimbat în acest sezon patru antrenori. Pe banca tehnică stă acum Irina Dibirova, fostă Poltorațkaia, o jucătoare emblematică pentru naționala Rusiei. Un "centru" foarte deștept, ea încearcă acum să aibă rezultate și din postura de tehnician. "Îmi place să antrenez, sunt la început de drum, dar învăț în fiecare zi câte ceva. În orice caz, nu-mi place niciodată să pierd", spune tehnicianul Vardarului.

Crede că șansele de calificare în finală pentru echipa sa sunt de 50%. "CSM are o echipă foarte bună. Are pe fiecare post câte două jucătoare foarte bune. Noul antrenor a adus un plus echipei și de aceea ne va fi foarte greu să le depășim. Nu contează că au bătut ele anul trecut, acum va fi cu totul alt meci", a încheiat Dibirova. 

Citește și: Corespondență din Budapesta » CSM București o înfruntă sâmbătă pe Vardar Skopje » Ce indică statistica

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.