Liga 1

VIDEO+FOTO Dinamo supremă! Filip, Hanca și Bumba îl fac lider pe Contra

+12 Foto
Foto: Raed Krishan

Articol de Răzvan Luţac  —  Saturday, 06 May 2017

  • Dinamo a câștigat meciul de pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 3-0, și s-a instalat pe primul loc în clasament cel puțin până la meciul de mâine dintre CSU Craiova și Viitorul.

Traian Marc, fostul portar al "câinilor", a gafat decisiv la primul gol al oaspeţilor, care au înscris încă de două ori pe final. Dinamo e noul lider, cel puţin până duminică seară.

Săniuţa lui De Amorim a alunecat invers. La deal. Şi a aprins un meci care, la 1-1 între Dinamo şi FCSB, s-ar fi jucat relaxat. Aseară însă, după penalty-ul făcut cadou de brazilian şi transformat de Hanca în Derby, dealul Gruia din Cluj s-a încins cu 3.000-4.000 de dinamovişti şi "şepci" înfrăţite pentru titlu. Un titlu care, la început de play-off, părea o comedie pentru roş-albi.

Însă începutul de meci n-a fost neapărat spectaculos, cu un şut Nistor (10) şi un "cap" Mureşan la cealaltă poartă.

Primă repriză degeaba

Şi, cu o formulă din care au lipsit Nascimento sau Horj, fotbalişti folosiţi des în sezonul curent, CFR a fost mai periculoasă în continuare. Iar Nouvier şi Păun i-au dat emoţii lui Penedo chiar în faţa peluzei în alb şi roşu.

Mai mult, gazdele puteau primi penalty la un duel Păun - Dielna.
De partea cealaltă, exact echipa lui Contra din repriza a doua a derby-ului s-a plimbat, letargică, garând permanent în buza careului fostului "câine" Marc. Hanca şi Romera, flancul forte cu FCSB, a naufragiat în Antilele vişinii, iar căpitanul Palici, coborât să dirijeze, s-a răstit la muţenia din faţa lui.

Gol Steliano, assist Marc

Însă, fără să facă vreo schimbare, Dinamo a deschis scorul total neaşteptat. La primul şut pe poarta lui Traian Marc! Steliano Filip a profitat de o ieşire greşită a goalkeeperului, care a scăpat mingea, iar Steliano Filip a "ciupit" balonul pentru un 1-0 dinamovist.
Degeaba a protestat fostul "câine". A atras doar un "galben" pentru Păun. Iar Dinamo era lider!

Ratări pedepsite

CFR n-a abandonat, iar Camora putea egala cu 20 de minute înainte de final. Şut deviat, aproape de butul drept şi de 1-1. L-a copiat Bud, cu un cap care s-a scurs peste bara lui Penedo, în cadrul nocturn al luminiţelor Clujului văzut de sus. Şi a repetat figura imediat cu o nouă ratare. Dincolo, iertările nu au fost acceptate.

Cine se aştepta?

Fără să facă nicio schimbare până în final, Dinamo a schimbat scorul. O piruetă minunată a lui Hanca în faţa lui Larie s-a transformat în 2-0, iar Bawab a obţinut un penalty la ultima fază, transformat de Bumba.

Şi, cel puţin până diseară, Dinamo este noul lider al Ligii 1. z

Dinamo va juca în ultima etapă, sâmbătă, acasă, cu Astra.

CFR CLUJ - DINAMO 0-3 VIDEO / liveTEXT
Au marcat: St. Filip 50, Hanca 87, Bumba 90+7 p.

Echipele de start:

CFR Cluj: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora - L. Rus, C. Deac, Omrani, Al. Păun - Nouvier, Bud.
Antrenor: Vasile Miriuță
Rezerve: Vâtcă – Horj, Nascimento, Sorsa, Antal, C. Sîrbu, Peteleu.

Dinamo: Penedo Cano – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Busuladzici, Mahlangu – Hanca, Palici, D. Nistor – Nemec.
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: Cerniauskas – Bawab, Rivaldinho, M. Oliva, I. Șerban, Marici, Bumba.

Arbitru: Marius Avram (București)
Asistent 1: Adrian Ghinguleac (București)
Asistent 2: Daniel Mitruți (Craiova)
Rezervă: Marcel Bîrsan (București)
Observator LPF: Marian Ivan (Brașov)
Observator CCA: Eduard Dumitrescu (Pitești)

 

Save

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.