Liga 1

Eroul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Olandezul Van der Sar a aparat trei penaltyuri ieri si Manchester a cucerit primul trofeu al sezonului

Duckadam a tremurat ieri. Van der Sar a fost la un pas sa-i egaleze recordul ce rezista de 21 de ani. In Supercupa Angliei, goalkeeperul olandez, adversarul nostru in preliminariile pentru Euro 2008, a fost imbatabil la 11 metri. A aparat trei penaltyuri la rind, cu unul mai putin decit legendarul stelist, si Man. United a invins cu 3-0 la loviturile de departajare. Chelsea n-a tinut piept campioanei decit 90 de minute.

Mai presus de scor insa, fotbalul a ramas la fel de frumos dincolo de Canalul Minecii. Aceeasi pasiune, acelasi ritm trepidant, aceeasi furie. N-au fost toate vedetele ieri, dar ce conteaza. In Insula, toti fac spectacol. si nimeni nu vrea sa piarda. Mai ales la un Chelsea - Manchester pe magnificul Wembley.

Goluri frumoase
Secunde de clasa si United a deschis scorul: un-doi pe stinga Cristiano Ronaldo si Evra, ultimul a sprintat ca un spiridus, centrind ideal in careu. Iar fantasticul Giggs nu rateaza din fata portii. 0-1, minutul 35.

Raspuns, cind putini se mai asteptau, exact inainte de pauza. Chelsea, fara Drogba si sevcenko nici pe foaia de rezerve si cu Joe Cole virf de conjunctura, a egalat totusi. Malouda, desi mai fragil ca Rio Ferdinand, a rezistat duelului, plasind mingea inteligent pe linga Van der Sar. Cu o asemenea aripa, Robben nu mai are loc in echipa. 1-1, minutul 45.
Jocul a continuat la fel de aprins, insa nu s-a mai inscris. si apoi, penaltyurile izbavitoare. Pentru Manchester. Van der Sar a aparat tot si Rooney a punctat decisiv.

si-a scos casca

Zilele trecute, Petr Cech spunea ca e posibil sa apere cu casca pe cap pina la sfirsitul carierei. Portarul lui Chelsea, victima unei fracturi craniene pe 14 octombrie 2006, dupa ce a fost lovit cu genunchiul in cap de Stephen Hunt (Reading), a renuntat insa ieri la casca protectoare. La 11 metri, unde nu mai exista riscul unei ciocniri, n-a mai avut nevoie de ea. Dar nici n-a aparat vreun penalty.

Terry, ghinion
Capitanul lui Chelsea, John Terry, s-a accidentat la ultimul antrenament inaintea Supercupei. si destul de grav. Cel mai bine platit jucator din Premier League, cu un salariu anual de 10 milioane de euro, a suferit simbata o leziune la ligamentele genunchiului si va fi indisponibil, sustine BBC, patru saptamini. Didier Drogba a ratat si el meciul de ieri tot din cauza unei accidentari.

Pleaca Robben

Desi nu era lovit, Arjen Robben nu a fost inclus nici pe foaia de rezerve la Chelsea. Un semn ca olandezul e pe picior de plecare la Real Madrid. Unde va fi insotit, probabil, de Michael Ballack. Neamtul, care a reluat pregatirea dupa accidentarea la glezna, ar fi gata sa renunte la aproape 4 milioane din salariul primit la Chelsea si sa accepte 5,5 milioane pe sezon la Real, care ar achita pentru amindoi 50 de milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.