Stranieri

Florin Andone, ofertă de ultimă oră! Ar fi cel mai scump transfer din istoria clubului

Getty / Guliver Images

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 09 mai 2017

Un an bun pentru Florin Andone. 10 goluri și 3 assisturi, golgeterul lui Deportivo chiar din primul sezon. Și ofertele nu-l ocolesc. Lazio, Fiorentina, Galatasaray, Sunderland s-ar fi interesat de el, dar atacantul în vârstă de 24 de ani a răspuns clar:

"Spania e casa mea. Este imposibil să plec de aici acum. Pentru mine, Depor este cel mai bun club".

Vârf dreapta, lângă Gerard Moreno

Totuși, un club iberic, tot alb-albastru, ca și La Coruña, insistă să-l atragă pe "tricolor". Quique Sánchez Flores, antrenorul lui Espanyol, a fost impresionat de Andone în decembrie trecut, când Andone a fost ales cel mai bun jucător al lunii în LaLiga, și îl vrea pentru noul sezon.

În sistemul său 4-4-2, ar fi perfect ca vârf dreapta, lângă Gerard Moreno. Mai bun, în viziunea tehnicianului, și decât ecuadorianul Caicedo, și decât brazilianul Léo Baptistão, niciunul nereușind să-l convingă la Espanyol în actuala stagiune. Decizie confirmată după ce l-a văzut și week-end-ul trecut, când "El Tanque" a înscris chiar împotriva catalanilor.

Cu două milioane peste cel mai scump transfer

Depor nu renunță însă ușor la cel mai prolific om al său. În 2016, l-a vândut cu 20 de milioane de euro pe Lucas Pérez, la Arsenal. În 2017, ține la preț și în cazul Andone. L-a cumpărat vara trecută cu 5 milioane de la Cordoba și refuză să-l cedeze pentru mai puțin de 8 milioane.

Ceea ce ar însemna două milioane în plus față de cea mai scumpă achiziție făcută vreodată de Espanyol: Maxi Rodríguez (2002, Newell's Old Boys).

800.000 € este salariul lui Florin Andone la Deportivo

5.000.000 €este cota lui Andone, potrivit transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.