Liga 1

Bagă rezervele! Șumudică vrea să își menajeze titularii pentru semifinala Cupei: "Cred că Dinamo ne bate" » Cum va arăta Astra

Adam Nemec (cu faţa) e favorit în duelul contra “astralului” Geraldo (cu spatele) // FOTO Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday 10th of May 2017 12:00

Şumi are de gând să-şi menajeze câţiva jucători de bază în ultima etapă, cu "câinii", gândindu-se la semifinalele Cupei României.

S-a lansat o nouă modă în acest final de sezon în Liga 1. Echipele care nu mai au şanse la titlu evoluează cu fotbalişti din planul secund contra formaţiilor care trag la campionat. Astra va merge pe linia acestui trend, iar sâmbătă seară va menaja e câteva piese importante în meciul cu Dinamo!

Astfel, din primul "11" al lui Marius Şumudică ar urma să absenteze fotbalişti precum Săpunaru, Budescu şi Teixeira, printre alţii, pentru a fi protejaţi de accidentări sau recidive în perspectiva returului semifinalei Cupei României cu ACS Poli. În tur, giurgiuvenii s-au impus cu 4-1.

Săpunaru nu s-a pregătit vreme de două zile înaintea jocului cu FCSB (0-1), de luni seară, s-a implicat la antrenamente de-abia duminică şi a ţinut să evolueze contra rivalilor de-o viaţă. Dar sâmbătă va fi protejat pentru a nu risca să piardă finalul sezonului.

Teixeira n-a mai jucat de la partida tur cu bănățenii, după ce un adversar l-a accidentat, punându-i o talpă pe gleznă, lusitanul alegându-se cu o contuzie puternică. Budescu resimte şi el durata unui sezon întreg, va începe, cel mai probabil, doar pe bancă împotriva lui Dinamo.

În schimb, va reveni în primul "11" Junior Morais, care-i acontat de FCSB. Brazilianul n-a vrut să joace contra viitoarei sale echipe pentru a nu se face interpretări negative privind evoluţia. Dar a transmis că poate juca fără probleme contra "câinilor" pe care-i va întâlni din ediţia viitoare în Derby-urile de România.

Şumudică a declarat că trebuie să se gândească la Cupa României, ultimul obiectiv realizabil pentru Astra: "Cred că Dinamo ne bate sâmbătă! Există posibilitatea să menajăm mai mulţi jucători. La trei zile distanţă după partida de campionat, am şi eu meci decisiv pentru finala Cupei. Nu mai are rost să trag la campionat, ce să mai obţin? Oricum, suntem pe ultimul loc în play-off. Vrem să ajungem în finala Cupei şi să luăm trofeul".

"Lucrurile sunt clare, Viitorul e campioană. Nu cred că s-au făcut jocuri murdare sau blaturi pe acest final de sezon. Mi s-a părut un campionat foarte onest"
Marius Şumudică, antrenor Astra

2victorii şi o remiză a obţinut Dinamo în acest campionat contra Astrei: ambele succese la Giurgiu, egalul în Ştefan cel Mare

Echipa probabilă Astra: Iliev- Oros, Geraldo, R. Alves - Belu, Pițian, Lovin, R.Moise, Balaure - Buș, D. Florea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.