Campionate

Marea PĂCĂLEALĂ » Cum a luat Mino Raiola 49 de milioane de euro din transferul lui Pogba! Afacerea e anchetată de FIFA

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 10 mai 2017

Dosarul Football Leaks continuă șirul dezvăluirilor halucinante. Dintr-un foc, impresarul italo-olandez Mino Raiola i-a păcălit pe toți la transferul lui Paul Pogba de la Juventus la Man. United. A acționat și pentru clubul italian, și pentru cel englez, și pentru internaționalul francez.

Raiola a luat comisioane în numele tuturor. Cu Juve avea o înțelegere: bonus de 18 milioane de euro dacă tranzacția depășește 90 de milioane. Și mai mult de jumătate din diferență.

Așa a câștigat 27 de milioane la o afacere estimată la 105 milioane. Acele 27 de milioane s-ar fi oprit într-o companie-paravan britanică, Topscore.

De la Manchester s-a mai ales cu două prime: 19,4 milioane ca intermediar în numele lui United și 2,6 milioane ca impresar al jucătorului. Alte 22 de milioane, virate într-o altă firmă fantomă. Unniqq, în Principatul monegasc.

În total, Raiola a adunat 49 de milioane. Juventus a încasat la sfârșit 78 de milioane. Iar Man. United a plătit cu totul 127 de milioane!
Un evident conflict de interese. Pentru că niciunul dintre cluburi nu a știut că Raiola acționează și pentru cealaltă parte.

Potrivit documentelor din dosarul Football Leaks, FIFA anchetează acest caz din 16 septembrie.

Cifrele contractului lui Pogba la United

10,2 milioane E salariul în primul sezon
13,8 milioane E salariul anual din 2017 (fără bonusuri)
2,2 milioane E primă de calificare în Liga Campionilor
1,16 milioane E primă dacă va cuceri Balonul de Aur
* Cifre din dosarul Football Leaks.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.