Liga 1

UPDATE Poate fi FCSB campioană dacă termină la egalitate cu Viitorul? GSP a descoperit ce s-a întâmplat într-o situație asemănătoare

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 13 mai 2017

Gigi Becali a aruncat bomba aseară, susținând că un avocat a analizat în detaliu regulamentele și FCSB va fi campioană dacă va termina la egalitate de puncte cu Viitorul.

CONTEXT: LPF, pe site-ul oficial, susține că Viitorul ar lua titlul la egalitate de puncte cu FCSB, pentru că ar avea rezultate directe mai bune în play-off. Steliștii reclamă faptul că nicăieri nu scrie asta explicit în regulament, așa că se folosește criteriul meciurilor directe din tot campionatul (adică sezon regulat + play-off). Și acolo FCSB stă mai bine decât Viitorul: are două victorii, un egal și o înfrângere!

CE A DESCOPERIT GSP.RO

1. În Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice din România se scrie explicit că sistemul competițional este unul copiat după cel belgian

2. În Belgia, țara din care am importat sistemul cu play-off, a fost o situație asemănătoare celei dintre FCSB și Viitorul. În sezonul 2010-2011 din Belgian Pro League, Genk și Standard Liege au terminat play-off-ul la egalitate de puncte, 51. 

Standard stătea mai bine la rezultate directe în play-off (2-1 și 1-1), Genk era mai bună dacă se luau în calcul toate partidele directe, adică inclusiv cele din sezonul regulat. Exact situația de acum din Liga 1! FCSB a câștigat ambele confruntări din sezonul regulat (3-1 și 2-0). În play-off a pierdut în deplasare, 1-3, și a remizat la București, 1-1. 

Genk a fost declarată campioana Belgiei în acel sezon, dar nu pentru că s-a ținut cont de toate meciurile directe. Ci pentru că a beneficiat în acel caz de rotunjirea punctelor. La intrarea în play-off a avut 64 de puncte, iar prin înjumătățire a intrat cu 32. În timp ce Standard a avut 49, iar în play-off a intrat cu 25. La final, când s-a tras linie, Genk a câștigat pentru că ea nu beneficiase de acea rotunjire în sus, ca Standard. 

CITEȘTE ȘI: "Exclusiv: prima reacție oficială a LPF"

NOTĂ: În varianta inițială a articolului se menționa eronat că Genk ar fi fost desemnată câștigătoare a titlului exclusiv pe baza meciurilor directe din întregul campionat. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.