Liga 1

Când decide TAS cine e campioana României » Termenul limită până la care trebuie judecat cazul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 14 mai 2017

Gigi Becali  este decis să depună plângere la TAS pentru a contesta regulamentul LPF și faptul că Viitorul este campioana României.

Există o diferență importantă față de alte cazuri din Liga 1 care s-au mai judecat în Elveția: de data asta, fotbalul românesc nu are mult timp la dispoziție, trebuie să afle repede adevărul. E nevoie să se știe curând numele campioanei și al celorlalte participante în cupele europene.

Federația ar trebui să înștiințeze UEFA la începutul lunii iunie care sunt echipele calificate în Champions League și care în Europa League. Primele două clasate merg în UCL, următoarele trei, în EL. Singura din play-off fără drept de participare în cupele europene e CFR Cluj, aflată în insolvență. 

  • LPF spune că într-un sezon sunt două campionate diferite, iar la final, în lupta pentru titlu dintre două combatate aflate la egalitate de puncte, contează doar meciurile directe din play-off, acolo unde Viitorul este avantajată față de FCSB;
  • FCSB spune că este un singur campionat și că trebuie să conteze toate cele patru meciuri directe, din sezonul regulat + play-off, citând art. 29 din ROAF. (detalii aici)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.