Liga 1

EXCLUSIV Precedentul care îi sperie pe steliști! Documentul după care CEx a aprobat anul trecut un campionat doar după meciurile din play-out

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 16 May 2017

FCSB cere să fie desemnată campioană, considerând că în stabilirea clasamentului ar trebui să se țină cont de meciurile din întregul sezon, nu doar din play-off.

Totuși, în Liga 1 există un precedent în care departajarea dintre echipe s-a făcut doar pe baza meciurilor directe din play-out.

LPF a trimis anul trecut o adresă către Comitetul Executiv și a solicitat să omologheze departajarea dintre CSM Poli Iaşi şi CSU Craiova, echipe cu acelaşi număr de puncte, făcută în funcţie de rezultatele directe doar din play-out.

LPF a anexat solicitării ierarhia clasamentului de play-out, iar imediat și a trecut și clasamentul direct dintre Iaşi şi Craiova, ţinând cont doar de rezultatele din play-out: 3-0 pentru Iaşi, 3-2 pentru Craiova. 

Membrii Comitetului Executiv au votat în unanimitate, au luat ca şi criteriu partidele directe doar din play-out, iar Iaşiul a avut câştig de cauză.

 

  • LPF spune că într-un sezon sunt două campionate diferite, iar la final, în lupta pentru titlu dintre două combatate aflate la egalitate de puncte, contează doar meciurile directe din play-off, acolo unde Viitorul este avantajată față de FCSB;
  • FCSB spune că este un singur campionat și că trebuie să conteze toate cele patru meciuri directe, din sezonul regulat + play-off, citând art. 29 din ROAF. (detalii aici)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.