Stranieri

Și rivalii îl vor pe Mircea Lucescu: "Am fost primul care l-am vrut, dar nu-mi permiteam brazilieni!"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 17 mai 2017

Rivalii îl prețuiesc mai mult pe Mircea Lucescu decât responsabilii lui Zenit St. Petersburg. Patronul noii campioane Spartak, Leonid Fedun, a renunțat la aducerea tehnicianului român fiindcă voia să plătească datoriile clubului.

În timp ce la Sankt Petersburg i se caută deja înlocuitor, după ce a ratat titlul și a fost eliminat în "optimile" Europa League, patronul lui Spartak Moscova, Leonid Fedun, sugerează indirect că tehnicianului român i se face o nedreptate.

"E un mare antrenor. A obținut rezultate nemaipomenite cu Șahtior. Dar la Zenit are nevoie de timp pentru reconstrucția echipei. Și ar trebui să i se dea mână liberă la transferuri", a apreciat Fedun.

4,35 miliarde de euro e suma la care se ridică averea lui Fedun, ce deține și 9,2 la sută din acțiunile Lukoil

 "Antrenor de cursă lungă"

Miliardarul rus în vârstă de 61 de ani a dezvăluit totodată cotidianului Sovețki Sport că l-a vrut pe Lucescu înaintea lui Zenit.

"Am fost primii care l-am sunat. Ne-am întâlnit, am discutat și mi-a fost clar că e un antrenor de cursă lungă. Dar atunci nu-mi puteam permite să plec la «vânătoare» de brazilieni. Am terminat costrucția stadionului și era absolut necesar să lichidăm datoriile clubului. Altfel ne-ar fi sancționat fair-play-ul financiar", a explicat patronul lui Spartak de ce a renunțat la varianta "Lucescu". 

2004e anul în care Leonid Fedun a devenit proprietarul lui Spartak Moscova

2018e anul în care-i expiră lui Lucescu acordul cu Zenit, unde câștigă 3,5 milioane de euro pe sezon

"Lucescu i-a adus mulți bani lui Șahtior. Clubul a cumpărat jucători de 200 de milioane, el i-a șlefuit și apoi au fost vânduți cu 300 de milioane"
Leonid Fedun, patron Spartak Moscova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.