Tenis

Glezne cu istorie » Accidentarea din finala de la Roma nu este primul moment de acest gen din cariera Simonei Halep

+4 Foto
Roma 2017

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru   —  marți, 23 mai 2017

Simona Halep a revenit, ieri, în țară după multe zile pline de tenis, având în bagaj două trofee, unul pentru câștigarea turneului de la Madrid și unul pentru atingerea finalei la Roma.

Din păcate, Simona a mai venit cu ceva acasă, glezna ei dreaptă a fost supusă unui șoc în timpul partidei cu Elina Svitolina. În primul set, românca a călcat strâmb și și-a sucit piciorul. Duminică spunea că poate nu e ceva grav, dar ieri încă avea dureri. Spera ca verdictul medicilor să nu fie unul drastic și să fie gata la timp pentru Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, care debutează duminică și unde Simona va fi cap de serie trei.

Episodul petrecut la Roma nu este unul singular în cariera româncei. Ea s-a mai confruntat cu astfel de probleme. Mai mult, în 2014 și 2015, nu intra pe teren fără să-și protejeze gleznele cu bandaje, un lucru care a făcut bine pe de o parte, dar i-a afectat tendoanele de la ambele picioare.

Episoade legate


Simona Halep s-a confruntat de mai multe ori cu accidentări la glezne. Prima problemă a apărut în februarie 2014, când a trebuit să se retragă din meciul cu Alize Cornet de la Dubai din cauza problemelor la cea dreaptă. Apoi, după ce a făcut trecerea la zgură, românca a suferit un accident la unul dintre antrenamentele premergătoare întâlnirii de Cupa Fed cu Serbia, de la Arenele BNR. Deși trebuia să ia o pauză, a intrat pe teren și, alături de colegele sale, a dus echipa României în Grupa Mondială II. În tot sezonul de zgură, unde Simona a ajuns în finale la Roland Garros și la Madrid, ea a jucat toate meciurile cu gleznele bandajate.

De pe iarbă imediat pe zgură

O întâmplare asemănătoare cu cea de la Roma s-a petrecut în semifinalele turneului de la Wimbledon. După cincisprezece minute din meciul cu Eugenie Bouchard, românca a călcat strâmb și chiar dacă a reușit să ducă primul set la tie-break, în al doilea durerile la glezna stângă au fost prea mari și a pierdut acel meci cu 6-7(5), 2-6. Nici după acel incident nu și-a luat prea mult timp pentru recuperare.

În săptămâna imediat următoare a jucat la prima ediție a turneului de la București, pe care l-a și câștigat, deși mai târziu în an a recunoscut că nu trebuia să evolueze pe zgura de acasă. Toate aceste traume au determinat-o pe Simona să joace mai tot anul cu gleznele bandajate, ba chiar mai mult, să poarte orteze la antrenamentele pe suprafețele dure, ca o măsură de protecție.


Renunțarea din 2016

Însă aceste lucruri au dus, în timp, la afectarea tendonului lui Ahile, probleme cu care românca s-a confruntat în 2015, de aceea a renunțat să-și mai bandajeze și protejeze gleznele. "Am jucat cam doi ani cu bandaje la gleznă și din cauza asta am avut probleme la tendon, pentru că mă presau. Din ianuarie am renunțat la ele, deși mi-a fost teamă pentru că puteam face entorsă foarte ușor. O să joc fără și sper să nu mai am probleme de genul acesta", spunea Simona Halep în februarie 2016.

De atunci, românca nu s-a mai confruntat cu probleme la glezne până la turneul din capitala Italiei. "Nu e ușor, mai ales când se întâmplă un astfel de eveniment în timpul meciului", a completat Halep. Rămâne ca RMN-ul pe care l-a făcut ieri să stabilească diagnosticul și ce e de făcut în continuare.

Ce-i drept, această accidentare nu a venit tocmai în momentul oportun. Simona era în revenire după un început de an ezitant, cu probleme la genunchi, avea o serie de victorii și multă încredere. Cum va reuși să managerieze această nouă situație vom vedea începând cu 28 mai, pe terenurile de la Paris.

14-2este bilanțul Simonei Halep pe zgură în acest sezon

15-9a devenit bilanțul Simonei în ceea ce privește finalele câștigate și cele pierdute, după ultimul act de la Roma

4este locul pe care-l ocupă Simona Halep în ierarhia mondială a săptămânii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.