31 mai este data la care Curtea de Apel va da verdictul în cazul dezafilierii Universității Craiova. Prima instanță, Tribunalul București, a stabilit în urmă cu aproximativ un an că Mititelu a fost prejudiciat cu peste 200 de milioane de euro.
"Procesul cu Universitatea Craiova poate falimenta Federația. Nu ne-a fost ușor să redresăm situația în acești ani. Dar aceste lucruri au rămas și trebuie să așteptăm verdictul.
Pe 31 mai vom afla dacă mai avem sau nu fotbal în România. Dacă suma de 250 de milioane de euro ar scădea, ipotetic vorbind, va trebui să vedem de unde putem tăia.
E foarte dificil, pentru că nu poți tăia de la echipa națională. E dificil, pentru că în toată această perioadă noi ne-am chinuit să strângem cureaua și să facem economii", a zis Burleanu la TV Sport Ro.
ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA
În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.
Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.
DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați.
Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină.
În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.
Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.
{{text}}