Stranieri

”Nu plângem după Lucescu. Va intra în istoria campionatului nostru ca un antrenor-loser” » Lucescu, desființat după demitere

Getty / Guliver Images

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 29 mai 2017

  • Presa moscovită salută demiterea lui Mircea Lucescu de la Zenit. ”N-o să-ți mulțumesc pentru munca din Rusia și nici nu îți fac urări de bine. La naiba cu ipocrizia!”, a scris un editorialist în ”Sovețki Sport”

Demiterea lui Mircea Lucescu de la Zenit, după doar un an de la numire, lăsă puține regrete în Rusia. Marea majoritate a ziariștilor și analiștilor moscoviți răsuflă ușurată că au scăpat de antrenorul român, care i-a făcut proști la conferință de presă de după ultimul său joc.

"Nu plângem după Lucescu. Românul va intra în istoria campionatului nostru ca un lamentabil antrenor-loser. N-o să-ți mulțumesc pentru munca din Rusia, nici nu-ți fac urări de bine în plan personal. La naiba cu ipocrizia!", scrie editorialistul Mihail Borzikin, în Sovețki Sport.

A contat și vocea fanilor!

Și un cunoscut analist TV și maestru al sportului, Ghenadi Orlov, aprobă concedierea: "E o hotărâre logică. A venit un președinte nou, un director sportiv nou și s-a schimbat echipa. Locul 3 al lui Zenit este un rezultat modest.

Sunt mulți fani care s-au pronunțat împotriva lui Lucescu, iar managerii clubului i-au ascultat. Este o mutare revoluționară, dar Zenit se updatează și susțin politica". Și Vitali Mutko, președintele federației atacat de il Luce, a reacționat:

"Nu știu ce s-a întâmplat cu Lucescu, dar echipa nu a arătat bine, iar factorii externi asupra cărora a încercat să atragă atenția antrenorul n-au nicio legătură cu noi și nu pot constitui o scuză".

2 puncte 
în plus față de sezonul anterior a strâns Zenit în campionat cu Lucescu pe bancă. A terminat tot pe 3, are un deficit de 11 goluri, dar a și primit cu 12 mai puține

"Un an de perestroikă nu-i de ajuns să tragi concluzii. Dacă semna doar pe un sezon, Lucescu ar fi acționat altfel. De ce i s-a mai acordat atunci atâta încredere unui antrenor de 70 de ani?"
Sovețki Sport, cotidian rus

"Știu că mă așteaptă o treabă grea și cunosc pretențiile fanilor. Dar eu nu am venit pentru 2-3 ani, ci pentru foarte mulți ani să obțin succese. Aș vrea să rămân un secol la Sankt. Petersburg"
Mircea Lucescu, fost antrenor Zenit, pe 3 iunie 2016

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.